Categories: Ştiri sănătate

Țigările electronice au fost interzise și în această țară, la o zi după statul american New York

Încă o țară interzice țigările electronice! Guvernul indian a anunţat miercuri interzicerea ţigărilor electronice în această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, în numele unor imperative sanitare şi al luptei împotriva adicţiilor.

„Decizia a fost luată cu gândul la impactul pe care ţigările electronice îl au în rândul tinerilor din ziua de astăzi”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Finanţelor, Nirmala Sitharaman.

„A devenit un lucru la modă încercarea de a le utiliza”, a precizat aceasta, potrivit Agerpres.

Potrivit unei ordonanţe adoptate de guvernul premierului Narendra Modi, se interzice producţia, importul sau exportul, transportul, depozitarea şi comercializarea ţigărilor electronice.

În cazul săvârşirii unei prime contravenţii, pedeapsa poate fi închisoare până la un an, la care se poate adăuga o amendă de 100.000 de rupii (1.270 de euro), iar în caz de recidivă, închisoare până la trei ani şi/sau 500.000 de rupii (6.300 de euro).

Țigările electronice. Această măsură „va ameliora politica în domeniul controlului tutunului, cu rezultate mai bune în ceea ce priveşte sănătatea publică”, a precizat guvernul pe contul de Twitter al biroului său de presă.

Măsura interzicerii ţigărilor electronice în India a fost adoptată la o zi după interzicerea comercializării ţigărilor electronice cu arome în statul american New York.

Ţigările electronice, considerate „incontestabil nocive” într-un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), sunt vizate recent de înăspriri ale reglementărilor pe plan global, în special în Statele Unite.

Utilizarea ţigărilor electronice (”vaping”) presupune inhalarea vaporilor creaţi prin încălzirea la temperaturi înalte a unui lichid care conţine, de cele mai multe ori, nicotină şi care se află în interiorul unui dispozitiv electronic. Popularitatea acestor produse a fost în creştere de la apariţia lor pe piaţă la mijlocul anilor 2000.

Procedeul este prezentat de către cei care îl promovează ca semnificativ mai puţin periculos pentru sănătate în comparaţie cu ţigările tradiţionale, dar legislatorii şi autorităţile sanitare din lumea întreagă se tem că, în final, aceste dispozitive îi fac pe tineri să fumeze tutun.

Recent Posts

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

9 minute ago

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

38 de minute ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

39 de minute ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

49 de minute ago

Nu mai arunca cojile de măr! Ajută cel mai solicitat mușchi din corp

Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…

o oră ago

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

2 ore ago

Citeste si: