Din cuprinsul articolului
Ți se termină menstruația în doar o zi sau două? Atenție! Ceva ar putea fi în neregulă
Ciclul menstrual este una dintre cele mai interesante și esențiale părți ale vieții unei femei: de la greutatea corporală la sarcină la schimbările de dispoziție și gestionarea toxinelor, acest ciclu lunar controlează totul.
Ciclul menstrual începe când o fată ajunge la pubertate, de obicei în jurul vârstei de 9 până la 14 ani, și durează între patru până la opt zile, în funcție de mai mulți factori. Acestea devin un motiv de îngrijorare atunci când sunt prea scurte sau prea lungi.
Pe de o parte, multe femei pot ajunge să se bucure că au parte de un ciclu scurt și nu își dau seama că aceasta ar putea fi o consecință fie a unei probleme de sănătate subiacente, fie a unor alegeri necorespunzătoare de stil de viață.
Dar vestea bună este că aceste afecțiuni ar putea fi remediate cu ușurință, fără a fi nevoie de medicamente. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale unui ciclu menstrual scurt sunt:
1. Antrenamente agresive care împiedică eliberarea hormonilor în timpul ovulației
3. Sindromul ovarului polichistic (SOP)
4. Tulburări tiroidiene
5. Tuberculoza uterului
6. Ovulație slabă
7. Efectul medicamentelor cum ar fi diluanții de sânge, pastilele de control al sângelui sau steroizii
8. Stresul
Menstruațiile devin mai scurte atunci când organismul încetează să producă niveluri ample de estrogen. Estrogenul este un hormon care formează mucoasa uterului cunoscut sub numele de endometru.
Când nivelul de estrogen scade, endometrul nu este suficient de gros și fluxul sanguin scade. Aceasta înseamnă că perioadele nu ar fi atât de lungi cât ar fi în mod normal. Acest lucru se poate întâmpla și atunci când cineva tocmai ajunge la pubertate sau se apropie de menopauză.
Durata și consistența ciclului menstrual al fiecărei femei poate varia în funcție de greutatea corporală și de comorbidități, dacă există. În mod normal, menstruația durează între patru și opt zile. Dar dacă sunt mai scurte decât de obicei sau ușoare, nu intrați în panică și verificați la un medic ginecolog.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…