Din cuprinsul articolului
Perioada verii coincide cu concediile la mare și de cele mai multe ori cu arsurile solare, care mai mereu ne strică bucuria din cauza efectelor devastatoare. În plus, expunerea îndelungată la soare poate duce la boli precum cancerul de piele.
Este important de menționat că arsurile solare nu se produc doar când stăm la plajă, ci și atunci când ieșim la o plimbare. Din acest motiv este important să folosim factor de protecție solară ori de câte ori ieșim afară.
„Arsurile solare pe pielea copiilor și adolescenților pot provoca melanom mai târziu în viață. Și chiar și după adolescență, arsurile solare accelerează îmbătrânirea pielii și dăunează pielii pe termen lung. Pe termen scurt o usucă”, sunt de părere dermatologii.
Dacă ai făcut arsură solară, încearcă să te ferești de soare și să te îmbraci cât mai lejer și în culori deschise pentru a proteja zona afectată.
Un medic citat de Marie France mai recomandă „răcirea cu apă călduță cât mai curând posibil și reducerea inflamației cu un lapte hidratant”.
După etapa de piele foarte roșie vine inevitabil cea de peeling, câteva zile mai târziu. Și dacă acesta este cazul tău, recomandările experților sunt destul de clare.
„Mai presus de toate, nu te exfolia! Pielea este fragilă și are nevoie de multă catifelare. O loțiune hidratantă bună pentru a calma pielea este cea mai bună soluție”, spune dr. Marie Drago.
„După o arsură solară, pielea lasă apa să scape, aceasta se numește pierdere transcutanată de apă. Prin urmare, este necesar să se ajute la reconstituirea barierei cutanate cu ajutorul unui lapte. Probioticele sau prebioticele au un efect calmant care poate fi de ajutor.”
„Există riscul de a expune pielea foarte fragilă și de a deteriora epiderma. Cel mai bine este să hidratezi de mai multe ori pe zi pentru a preveni extinderea prea mare a zonei decojite”, ne sfătuiește specialistul.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…