Din cuprinsul articolului
Semnele cheie ale paraziților intestinali. Ți s-a întâmplat vreodată ca după o masă grea și sățioasă să îți mai fie foame sau dupa o perioadă scurtă de timp? Un motiv comun pentru care poate apărea acest lucru îl reprezintă paraziții intestinali.
Paraziții sunt organisme care se dezvoltă pe corpul gazdă și iau nutrienți din acesta pentru a supraviețui. Cei care afectează oamenii sunt susceptibili de a se bloca în sistemul digestiv pe peretele intestinal. Poate duce la o serie de simptome în afară de senzația excesivă de foame.
Paraziții intestinali pot include diferite tipuri de viermi și sunt de obicei cauzați de următoarele:
Dacă este lăsată netratată, poate cauza probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi oboseala și probleme articulare.
Simptomele cheie ale paraziților intestinali sunt:
1. Pierdere în greutate inexplicabilă: Paraziții pot afecta intestinele, digestia și absorbția alimentelor. Pacientul poate prezenta dureri abdominale, diaree și malnutriție. De asemenea, poate duce la o pierdere inexplicabilă în greutate, deoarece cea mai mare parte a nutriției obținute din alimente poate fi folosită de paraziți.
2. Senzație de foame după mese: Paraziții intestinali pot face oamenii să se simtă mai flămânzi decât de obicei, deoarece viermii mănâncă toate alimentele consumate și nutrienții lor. De asemenea, pot interfera cu metabolismul și apetitul.
3. Anemia: Anemia legată de paraziții intestinali este de obicei pusă pe seama viermilor anchilostomatici. Acestea se atașează de mucoasa intestinului subțire și sug sângele gazdei provocând pierderi de sânge și anemie. Unii dintre acești paraziți consumă toți nutrienții gazdei, cum ar fi fierul, prevenind astfel producția de globule roșii proaspete.
4. Mâncărime: Mâncărimea poate apărea și din cauza paraziților intestinali – oxiurii depun ouă în jurul anusului, ceea ce nu numai că provoacă disconfort, dar crește și riscul de a se infecta din nou. Alți paraziți pot elibera, de asemenea, toxine care declanșează probleme ale pielii și reacții alergice, cum ar fi urticaria și eczema.
5. Dureri articulare: Durerile articulare și musculare pot apărea din cauza inflamației cauzate de paraziți. Uneori, acești paraziți chiar se deplasează la mușchi pentru a provoca daune suplimentare. Aceasta ar putea fi și o consecință a anemiei.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…