Categories: Stil de viaţă

Ți-a rămas cozonac de la Paște? Nu îl arunca! Poți prepara o prăjitură excepțională

Ți-a rămas cozonac de la Paște? Nu îl arunca! Probabil nu te-ai gândit, dar poți prepara o prăjitură delicioasă cu doar câteva ingrediente în plus.

După sărbători, multă mâncare rămasă este aruncată. Pentru a salva din pagube, mai mulți specialiști în arta culinară au oferit sfaturi de-a lungul timpului. Iată ce poți face cu cozonacul uscat.

„Din cozonac poți să prepari, dacă s-a uscat, o prăjitură. La 100 ml lapte un ou, poți să pui și smântână, vanilie, zahăr și pui ceva fructe peste cozonac, torni compoziția, dacă mai pui și ceva scorțișoară iese o prăjitură excepțională”, a spus chef Petrișor Tănase, conform Digi 24.

Și Antonio Passarelli a prezentat această rețetă inedită într-o emisiune de la Paprika TV. Dacă încercați „o să vă lingeți pe degete!”, spunea italianul.

Ți-a rămas cozonac de la Paște? Nu îl arunca!

Ingrediente

  • 300 g cozonac uscat
  • 4 ouă
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smântână dulce
  • 1 baton de vanilie
  • 6 linguri de zahăr (sau după gust)
  • 300 g prune fără sâmburi, tăiate în două
  • 2 linguri de gem de prune (magiun)
  • 300 g unt
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată

Rețetă prăjitură din resturi de cozonac

Preparare

  • Amestecăm într-un vas smântâna dulce, laptele, ouăle bătute uşor, zahărul şi seminţele din batonul de vanilie. Tăiem
  • cozonacul în bucăţi cât o îmbucătură şi turnăm peste ele amestecul de ouă, ca să le absoarbă.
  • Ungem cu unt o tavă termorezistentă în care turnăm amestecul de cozonac. Punem cu lingura gemul de prune peste
  • Amestecăm şi aranjăm bucăţile de prune deasupra. Presărăm totul cu scorţişoara amestecată cu zahărul brun de trestie,
  • Punem tava în cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, până când budinca creşte puţin, se rumeneşte şi devine aurie.

Bonus: și cu ouăle de la masa de Paște poți prepara o salată inedită, așa că e cazul să te gândești mai bine dacă voiai să le arunci.

Ingrediente

  • 8 oua fierte
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de maioneză
  • 2 linguri de muștar
  • sare, boia, piper – după gust

Cum se prepară

Ți-au rămas ouă de la masa de Paște? NU le arunca. Se curata ouale si se toaca cubulete.. Intr-un bol mare, se combina cu maioneza si mustar. Cat despre cantitatile de maioneza si mustar, acestea pot varia in functie de gustul tau. Se adauga condimentele si se amesteca bine. Adauga si ceapa tocata marunt, acopera si baga la frigider pana la servire. Astfel, aromele se vor combina si reteta va iesi delicioasa, potrivit DcNews.

 

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: