Din cuprinsul articolului
Ți-a rămas cozonac de la Paște? Nu îl arunca! Probabil nu te-ai gândit, dar poți prepara o prăjitură delicioasă cu doar câteva ingrediente în plus.
După sărbători, multă mâncare rămasă este aruncată. Pentru a salva din pagube, mai mulți specialiști în arta culinară au oferit sfaturi de-a lungul timpului. Iată ce poți face cu cozonacul uscat.
„Din cozonac poți să prepari, dacă s-a uscat, o prăjitură. La 100 ml lapte un ou, poți să pui și smântână, vanilie, zahăr și pui ceva fructe peste cozonac, torni compoziția, dacă mai pui și ceva scorțișoară iese o prăjitură excepțională”, a spus chef Petrișor Tănase, conform Digi 24.
Și Antonio Passarelli a prezentat această rețetă inedită într-o emisiune de la Paprika TV. Dacă încercați „o să vă lingeți pe degete!”, spunea italianul.
Ți-a rămas cozonac de la Paște? Nu îl arunca!
Ingrediente
- 300 g cozonac uscat
- 4 ouă
- 300 ml lapte
- 200 ml smântână dulce
- 1 baton de vanilie
- 6 linguri de zahăr (sau după gust)
- 300 g prune fără sâmburi, tăiate în două
- 2 linguri de gem de prune (magiun)
- 300 g unt
- 3 linguri de zahăr brun
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
Rețetă prăjitură din resturi de cozonac
Preparare
- Amestecăm într-un vas smântâna dulce, laptele, ouăle bătute uşor, zahărul şi seminţele din batonul de vanilie. Tăiem
- cozonacul în bucăţi cât o îmbucătură şi turnăm peste ele amestecul de ouă, ca să le absoarbă.
- Ungem cu unt o tavă termorezistentă în care turnăm amestecul de cozonac. Punem cu lingura gemul de prune peste
- Amestecăm şi aranjăm bucăţile de prune deasupra. Presărăm totul cu scorţişoara amestecată cu zahărul brun de trestie,
- Punem tava în cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, până când budinca creşte puţin, se rumeneşte şi devine aurie.
Bonus: și cu ouăle de la masa de Paște poți prepara o salată inedită, așa că e cazul să te gândești mai bine dacă voiai să le arunci.
Ingrediente
- 8 oua fierte
- 1 ceapă
- 3 linguri de maioneză
- 2 linguri de muștar
- sare, boia, piper – după gust
Cum se prepară
Ți-au rămas ouă de la masa de Paște? NU le arunca. Se curata ouale si se toaca cubulete.. Intr-un bol mare, se combina cu maioneza si mustar. Cat despre cantitatile de maioneza si mustar, acestea pot varia in functie de gustul tau. Se adauga condimentele si se amesteca bine. Adauga si ceapa tocata marunt, acopera si baga la frigider pana la servire. Astfel, aromele se vor combina si reteta va iesi delicioasa, potrivit DcNews.