Din cuprinsul articolului
Testul de sânge care poate face diferența între persoanele sănătoase și pacienții cu Alzheimer
Testul îmbătrânirii poate detecta stadiile incipiente ale bolii neurodegenerative şi poate fi folosit pentru a stabili vitalitatea organelor donate pentru transplanturi.
Pe masura ce îmbătrâniml, au loc schimbări și tulburări asociate în mod frecvent vârstei înaintate. Multi dintre acestia fac boli neurodegenerative cronice care începe de obicei încet și se agravează treptat în timp.
În aceasta lume agitata, în care totul se întâmplă cu repeziciune o categorie destul de mare de persoane este predispusa la stres și tensiuni, aceasta fiind una dintre cauzele îmbătrânirii premature. Alte motive ar fi: expunerea constanta la soare, pielea uscata, somnul insuficient, etc. Daca din stilul de viață al unui individ sunt întâlniți fac acești factori, pe pielea lor se vor observa mai devreme decât ar trebui, apariția ridurilor.
Cauzele îmbătrânirii premature
Pot fi responsabili, diferiți factori pentru îmbătrânirea prematura, printre care:
Cel mai comun simptom al îmbătrânii premature este durerea articulațiilor, inflamația, circulația deficitara sau tensiunea manifestata în interiorul unui organ. Exista o afecțiune destul de rara, numita sindromul Werner, care cauzează îmbătrânirea prematura la care se asociază sindromul oboselii cronice care îi determina pe bolnavi să se simță îmbătrâniți. Indiferent de momentul în care o persoana vă hotăra să facă schimbări esențiale asupra organismului sau, trebuie consultat medicul pentru a se stabili care este nivelul de rezistenta al corpului la aceste modificări.
Deseori, chiar și o modificare adusa stilului de viață ar putea reduce sau inversa semnele de îmbătrânire prematura. De exemplu, s-a constatat legătură foarte clara dintre consumul excesiv de alcool și îmbătrânirea prematura. Diminuarea consumului de alcool este o măsură evidenta care poate preveni stoparea sau chiar accelerarea îmbătrânirii.
Potrivit cercetătorilor, un test de sânge ce măsoară vitalitatea unor gene, corespunzătoare „vârstei biologice” și poate face diferența între persoanele sănătoase și pacienții cu Alzheimer și pot identifica stadiile incipiente ale bolii., scrie independent.co.uk.
Testul îmbătrânirii ar putea fi folosit și pentru a stabili vitalitatea organelor donate pentru transplanturi.
Cercetarea, publicată în revista online Genome Biology, a analizat nivelurile de activitate în cazul unui număr de gene-cheie ale unor subiecți de 65 de ani, măsurând nivelurile acidului ribonucleic (ARN) din sânge.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…