Din cuprinsul articolului
Test candidoză. Candidoza este o infecţie produsă de înmulţirea exagerată a unei ciuperci, Candida Albicans. Ea este prezenţa, în mod natural, în cavitatea bucală, în tubul digestiv, pe piele şi în vagin, alături de o serie de bacterii benefice.
Atunci când echilibrul florei este perturbat, poate apărea o supradezvoltare a Candidei Albicans. Este o problemă comună, care afectează majoritatea femeilor adulte, cel puţin o dată pe parcursul vieţii.
Simptome candidoză
Dacă îi permiteți candidozei să scape de sub control, ea va provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: eczeme, herpes, urticarie, erupții cutanate etc. Care sunt principalele simptome ale răspândirii acestei ciuperci:
- Probleme digestive
- Extremități reci
- Alergii, sensibilități alimentare și intoleranță
- Astm
- Rinite alergice
- Vânătăi
- Formațiuni anormale, cum sunt chisturile, la nivelul gâtului, ovarelor și gâtului
- Poftă anormală de zahăr, paste și carbohidrați
- Intoleranță la diferite arome
- Oboseală
- Ciuperca piciorului
- Probleme de vedere
- Căderea părului și probleme cu scalpul
- Probleme respiratorii
- Inflamația sinusurilor
- Probleme de rinichi și vezică urinară
- Bătăi neregulate ale inimii
- Dureri de cap, migrene, amețeli
- Miros neplăcut al corpului și al picioarelor
- Hemoroizi
- Nivel scăzut al zahărului în sânge
Test pentru candidoză
Poți face acasă un test, să fii sigură că ai Candida. Scuipați într-un pahar cu apă, la temperatura camerei. Dacă după o oră, există membrane în apă, este un semn clar că aveți și că trebuie să începeți un tratament.
Primul pas în tratarea candidozei este renunțarea totală la carbohidrați. Adio zahăr rafinat, pâine, paste, miere, alimente care conțin gluten, făinoase.
Următorul pas, trebuie să vă întăriți sistemul imunitar. Consumați multe legume și fructe care nu sunt dulci. Aportul de vitamine și o alimentație în care excludeți zahărul și produsele care conțin drojdie vă vor ajuta în demersul eliminării suprapopulării aceste ciuperci numită candida.
Și în sfârșit, pentru a o elimina cert, consumați zilnic usturoi și salate în care adăugați oțet de mere.
Analize candidoză vaginală
Confirmarea diagnosticului de candida se realizează prin efectuarea unor analize ale secreţiilor vaginale. Pentru acurateţea examenului secreţiilor vaginale, se recomandă evitarea spălăturilor intravaginale şi a contactului intim cu 24 de ore înaintea recoltării probelor. Igiena intimă a zonei intime externe se poate efectuă cu apa şi cu un săpun delicat.
Candidoza vaginală poate fi tratată cu medicamente antifungice, fie aplicate local şi în jurul vaginului, fie administrate oral. În cazul infecţiilor mixte, este necesar un tratament combinat. Este foarte important că acest tratament să se realizeze după îndrumarea unui medic, deoarece sunt şi alte tipuri de afecţiuni ce pot avea simptome asemănătoare candidozei.