Categories: Stil de viaţă

Testul care îți arată cât mai ai de trăit. Ai curaj să-l faci?

Testul care îți arată cât mai ai de trăit. Potrivit unui studiu realizat de dr. Claudio Gil Araujo de la Clinica Clinimex din Rio de Janeiro, testele au relevat o legătură între incapacitatea de a sta în echilibru pe un singur picior timp de 10 secunde și creșterea riscului de deces din orice cauză în următorii 10 ani.

Această evaluare, deși nu poate determina în mod direct speranța de viață a unei persoane, ia în considerare o gamă de factori, cum ar fi starea de sănătate a inimii, echilibrul, agilitatea, forța și flexibilitatea picioarelor și a abdomenului.

Pentru a efectua testul, indivizii trebuie să încerce să se mențină în echilibru pe un singur picior timp de 10 secunde. Autorul studiului și echipa sa au investigat 1.702 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 51 și 75 de ani și au publicat concluziile în British Journal of Sports Medicine.

Testul de echilibru care îți arată cât mai ai de trăit

Rezultatele au arătat că 348 de participanți nu au reușit să execute testul, majoritatea acestora fiind persoane cu vârsta peste 70 de ani, supraponderale sau cu diabet. Ulterior, pe parcursul a șapte ani de urmărire, s-a constatat că 17,5% dintre cei care au eșuat la test au decedat, în comparație cu doar 4,6% dintre cei care l-au trecut cu succes. Acest aspect a evidențiat că cei care nu au putut menține echilibrul timp de 10 secunde au avut un risc cu 84% mai mare de deces. Conform oamenilor de știință, dificultatea în menținerea echilibrului poate fi un semn al pierderii rezistenței musculare, care poate fi un indicator al problemelor de sănătate ascunse.

Dr. Claudio Gil Araujo a menționat că „Pierderea echilibrului nu afectează doar activitățile zilnice, ci poate fi și dăunătoare pentru sănătate. Anumite intervenții de exerciții fizice au demonstrat că pot îmbunătăți echilibrul.”

Printre exercițiile recomandate pentru îmbunătățirea echilibrului se numără ridicarea călcâiului de pe podea, menținerea poziției pentru trei secunde și revenirea controlată la poziția inițială. De asemenea, încercarea de a pune un picior în fața celuilalt și menținerea acestei poziții timp de 10 secunde, înainte de a schimba picioarele, poate contribui la întărirea coordonării. Activități precum mersul pe jos și practicarea yoga-ului sunt, de asemenea, cunoscute pentru impactul lor pozitiv.

În plus, oamenii de știință au sugerat anterior că acest test de zece secunde ar putea fi utilizat în mediul clinic pentru evaluarea pacienților.

Recent Posts

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

4 minute ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

33 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

o oră ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

2 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

3 ore ago

Citeste si: