Sari la conținut

Experimentul uluitor al unui savant! Îți arată cât este de întortocheată mintea omenească. Ce este Testul Bezelei?

Ce este TESTUL BEZELEI? Teoria care îți va spune dacă vei fi un om de succes sau nu! Testul bezelei este un test psihologic care poate prognoza dacă vei avea sau nu succes în viață. Experiment incredibil care ne arată cât de întortocheată poate fi mintea omenească.

Când vine vorba de diverse teste pentru copii, teorii despre cum să fii un om de succes, realizezi că aproape toate teoriile sunt greșite și asta fiindcă nu s-au verificat, potrivit fizicianului de renume mondial Michio Kaku, într-un interviu acordat lui Tom Bilyeu.

Irina Lungu

De exemplu, coeficientul ridicat de inteligență. Numeroși oameni care au un coeficient ridicat de inteligență devin marginalizați de către societate.  Care este testul psihologic ce-ți poate dezvălui procentul de succes pe care îl vei înregistra în viața ta?

Profesorul Michio Kaku spune că acest test este cel al bezelei. Mergi la un copil și întreabă-l: Vrei o bezea acum sau două bezele, peste câteva ore?

 

Copiii care vor bezeaua imediat sunt copiii cărora le plac scurtăturile, cei care nu sunt dispuși să muncească prea mult. Vor recompensa rapidă, imediată, așa că înșfacă bezeaua. Pe de altă parte, mai sunt cei care spun: ”Stați o clipă. Dacă aștept două ore, voi primi două bezele. Pot să rabd, mă așteaptă recompensa. Nu o să o iau pe scurtătură.”

Profesorul spune că dacă urmărești acești copii în timp, peste ani, vei constata că cei care au așteptat două bezele au mai mult succes, o rată a divorțului mai mică, au un venit mai mare, statut social și în continuare nu vor recompensa imediată, ci își amână culegerea roadelor pentru mai târziu.

Am înțeles că aceasta este cheia succesului. Nu doar pentru cunoștințele noastre, ci, pur și simplu, pentru viață.

Nu mergeți pe scurtături!

În mare parte, această trăsătură derivă din personalitatea ta, care se formează de când ești foarte mic.

Experimentul făcut pe copii din toate mediile sociale arată că cei mai săraci vor lua recompensa imediată. Ei știu că toate dispar foarte repede. Trebuie să faci cumva să le arăți oamenilor că îi poate aștepta o mină de aur. Trebuie să te abții, să mergi la școală, să înveți disciplina, te așteaptă lucruri mari.

Iată ce spune marele specialist Michio Kaku: ”Creierul nostru diferă de cel al animalelor. Noi înțelegem timpul. Înțelegem viitorul. Bunicii mei au venit în California acum 100 de ani. Pe atunci, speranța de viață era de 49 de ani. Viața se rezuma la naștere, copii și moarte.

Acum, speranța de viață a crescut, avem produse de lux, în loc să urlăm la fereastră, așa cum comunicau bunicii noștri, avem Internetul. Nu avem cum să nu remarcăm progresele uriașe care au avut loc. Tot timpul avem un plan. Ne gândim mereu ce va fi cum, cum facem.

Fizicianul propune următoarea provocare: Învățați-vă câinele conceptul zilei de mâine! Poate dura săptămâni, ani, dar înțelegi că asta nu e posibil. Animalele trăiesc în prezent.

Potrivit lui Michio Kaku, inteligența înseamnă să fii capabil să îți proiectezi viitorul, să-l simulezi. Dacă pui în aceeași încăpere atât oameni cu coeficient de inteligență ridicat, cât și scăzut și le dai același lucru de făcut, și anume: să jefuiască o bancă.

Oamenii cu IQ mai mic probabil că se vor descurca mai bine să jefuiască o bancă, fiindcă cei cu IQ mare vor începe să se gândească la repercusiuni. Hoții buni sunt cei care anticipează. Noi, oamenii, spre deosebire de animale, visăm continuu cu ochii deschiși! Proiectăm, anticipăm. Creăm constant lumi care nu există, iar pentru mine, asta este inteligență, conchide profesorul.

De asemenea, mărturisește că este întrebat adesea care este sensul vieții. Iar el răspunde: Ar fi prea ușor să ne cadă răspunsul din cer. Trebuie să ne auto-descoperim. Trebuie să ne reinventăm. Să ne recreăm! Sensul vieții este o redescoperire neobosită, mai spune fizicianul Michio Kaku.

Michio Kaku (n. 24 ianuarie 1947 la San Jose, California) este un fizician și futurolog american de origine japoneză, cofondator al teoriei corzilor și profesor la catedra de fizică teoretică Henry Semat de la Graduate Center, City University din New York, potrivit Wikipedia.

Fizicianul Michio Kaku studiază cum ar putea fi transpuse în realitate idei aparent imposibile. El combină cele mai recente cercetări în domeniu și tehnologii avansate pentru a dezvălui principiile științifice care stau la baza mai multor concepte din lumea științifico-fantastică.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel