Din cuprinsul articolului
Testul Barney. Cum să-ți verifici starea glandei tiroidei, cu un simplu termometru, la tine acasă.
Broda Otto Barnes, un medic american și profesor de medicină, a studiat disfuncția endocrină, în special hipotiroidismul. În anii ’70, Barnes a publicat mai multe cărți care susțineau că hipotiroidismul a fost subdiagnosticat în Statele Unite și a fost responsabil pentru o gamă largă de probleme de sănătate.
Dr. Barnes a scris o carte despre activitatea glandei tiroide, cu o descriere a diferitelor probleme şi boli care pot apărea din cauza activităţii reduse a acestui organ important. De asemenea, a descoperit, de asemenea, un test simplu care poate fi făcut acasă şi care poate fi aplicat pentru a verifica starea glandei tale tiroide.
Hipotiroidismul este o afecțiune în care corpul nu dispune de suficienți hormoni tiroidieni. Din păcate, în România, din ce în ce mai multi oameni suferă de această boală. Dacă nu este tratată, va progresa, ducând la depresie severă, insuficiență cardiacă și alte boli.
Testul Barney, invenția medicului Broda Otto Barnes, te poate ajuta să-ți verifici glanda tiroidă, chiar acasă la tine, printr-un procedeu simplu. Iată cum trebuie să faci acest test.
1. Dacă temperatura ta este cuprinsă între 36,5 şi 36,8 grade Celsius, înseamnă că glanda ta tiroidă funcţionează normal.
2. Dacă temperatura are o valoare sub 36,5 grade Celsius, atunci este vorba de activitatea redusă a glandei tiroide (Hipotiroidism sau tiroida „leneşă”). Simptomele activităţii reduse a glandei tiroide sunt depresia, atunci când te simţi lipsită de energie, oboseală, infecţii, dureri de cap cronice, pierderea memoriei şi concentrării, căderea părului şi altele.
3. Dacă temperatura este mai mare de 36,8 grade Celsius, este vorba de o activitate rapidă a glandei tiroide (hipertiroidism) sau de o infecţie în organism.
Pentru acurateţea rezultatelor, se recomandă ca acest test să fie făcut în 3 zile consecutive.
Dacă temperatura corpului tău este situată peste sau sub valoarea normală, îţi sugerăm să mergi la un doctor pentru a-ţi confirma diagnosticul şi pentru a primi recomandările specialistului.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…