Din cuprinsul articolului
Testare covid-19 – o nouă testare revoluționară?
Conform cercetătorilor britanici, testarea respirației poate distinge mult mai ușor și mai rapid prezența COVID-19 în organism. Acești susțin că pacienții bolnavi au o serie de chimicale specifice în respirație.
Oamenii de știință spun că un test de respirație neinvaziv poate identifica persoanele cu Covid-19 într-un minut. Testul lor folosește „semnături ale respirației” pentru a distinge rapid Covid-19 de alte afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul și gripa. Identifică diferiți compuși chimici sau „biomarkeri” care devin mai abundenți în respirația persoanelor cu Covid-19, dar nu și a persoanelor cu alte afecțiuni respiratorii.
Dezvoltat ca parte a unui proiect numit TOXI-Triage, testul este mai puțin invaziv decât cele două teste principale pentru detectarea Covid-19 – detectarea antigenului și PCR – care implică bețisoare pentru recoltare, ce pot fi inconfortabile pentru pacienți, descurajându-i chiar să meargă să se testeze.
Echipa de cercetători a reușit să identifice până la ora actuală, biomarkerii prezenți în respirația celor infectați cu COVID-19, astfell diferențindu-i de cei cu infecții ale tractului respirator.
Pentru efectuarea studiului, au fost selectați 98 de pacienți dintr-un oraș englezesc și din altul german. Dintre aceștia, 31 de pacienți erau infectați cu coronavirus, restul pacienților suferind de afecțiuni ale inimii, boală de plămâni, astm sau afecțiuni ale inimii.
Din probele de respirație, echipa a identificat creșteri semnificative ale compușilor în respirația pacienților cu Covid-19 (etanal,aldehide, octanol, butanonă și acetonă).
Între timp, concentrațiile expirate de metanol au fost mai mici la participanții cu Covid-19.
Diferențele dintre acești markeri chimici au reușit să distingă persoanele infectate cu COVID-19, de cele cu alte tipuri de afecțiuni ale aparatului respirator.
Cercetătorii britanici sunt încrezători că testul de respirație ar putea ajuta la diagnosticarea rapidă a COVID-19, având efecte pozitive chiar și asupra economiilor.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…