Din cuprinsul articolului
Test simplu de 2 minute care poate prezice cât mai ai de trăi. E vorba de un test incredibil de ușor care poate dezvălui un adevăr șocant, și anume durata vieții tale.
Acest test vă poate evalua durata de viață în funcție de alegerile dvs. de stil de viață, ceea ce vă poate afecta enorm durata vieții.
Cu toate acestea, factori precum genetica și boala nu pot fi luați în considerare în acest test. Deși testul poate să nu ofere predicția reală, exactă, poate ajuta totuși să vă faceți o idee despre speranța dvs. de viață.
Prezentat în emisiunea Today din SUA, doctorul Natalie Azar, a explicat cum testul „sit to stand”, cunoscut și sub denumirea de test de ridicare în poziție sau SRT, ar putea prezice probabilitatea ca cineva cu vârsta între 51 și 80 de ani să moară în viitorul apropiat.
Acest test ia în considerare sănătatea inimii, echilibrul, agilitatea, puterea și flexibilitatea nucleului și picioarelor. Toți acești factori vă pot ajuta să înțelegeți durata vieții.
Pentru a face acest test, nu ai nevoie de echipament. Tot ce trebuie să faci este să treci de la a sta în picioare la a sta jos cu picioarele încrucișate și apoi înapoi la a sta în picioare.
Regula aici este să vă folosiți doar picioarele pentru a vă ridica și în jos.
Începeți testul cu un punctaj de 10 puncte. Acum scădeți un punct dacă utilizați oricare dintre următoarele pentru sprijin:
Acest test prezice șansele tale de a muri mai devreme în comparație cu o speranță de viață normală. Un scor de 8 puncte sau mai puțin la test indică că ai de aproximativ două ori mai multe șanse să mori în următorii șase ani.
Persoanele care obțin trei puncte sau mai puțin au șanse de cinci ori mai mari de a muri în aceeași perioadă de timp.
Fiecare punct pe care îl obțineți la test valorează o scădere cu 21% a mortalității. Obținerea unui număr redus de puncte vă pune la un risc semnificativ mai mare de a muri în curând.
Un studiu din 2012 care a implicat testul SRT a implicat 2.002 de participanți, dintre care 68% erau bărbați. Concluziile studiului au fost publicate de Societatea Europeană de Cardiologie. Participanții au efectuat testul SRT și au fost urmăriți de cercetători în următorii ani.
Conform constatărilor, cei care au obținut cele mai puține puncte (de la zero la trei), au avut șanse de până la șase ori mai mari de a muri decât cei cu cele mai mari scoruri (de la opt la 10).
Aproape jumătate (40%) dintre cei din acest interval au murit în 11 ani de la studiu, a raportat Express UK.
Dr. Greg Hartley, profesor asociat la Universitatea din Miami, a avertizat în Atlanta Journal-Constitution că testul nu este neapărat complet exact.
„Fragilitatea, forța, masa musculară, performanța fizică – toate aceste lucruri sunt corelate cu mortalitatea, dar aș avertiza pe toată lumea că corelația nu înseamnă cauzalitate”, a spus el.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…