„Imuno-oncologia duce știința oncologică într-o zonă foarte profundă de cunoaștere a medicinei. Suntem contemporani cu o nouă etapă istorică pentru tratamentul cancerului, după cea a terapiilor țintite. Imuno-terapiile nu vizează direct celulele canceroase, ci își propun “trezirea” sistemului imun al organismului pentru a lupta împotriva cancerului. Toate celelalte clase de tratamente amintite anterior vizau direct tumora, celulele canceroase. Este o schimbare esențială care va aduce cu sine și nevoia unor programe de informare și educaționale adresate medicilor, pacienților, a presei și decidenților din domeniul sanitar. Potențialul maxim al imuno-oncologiei nu poate fi atins în condițiile unei înțelegeri reduse, incomplete a noului domeniu” Dr Marius Geantă.
Folosind sistemul natural de apărare al organismului, imunoterapia poate aduce o nouă perspectivă acelor pacienți cu anumite tipuri de cancer pentru care au fost epuizate alte opțiuni terapeutice.
Terapiile imuno-oncologice continuă să fie investigate în încercarea de a răspunde nevoilor încă nesoluționate și pentru îmbunătățirea perspectivelor clinice în cazul stadiilor avansate de cancer.