Sari la conținut

Terapie revoluționară în tratarea cancerului. Medic: ”În 80% dintre cazuri, celulele caneroase au dispărut după trei luni de tratament”

Lupta bolnavilor cu cancerul poate fi ușurată, de acum, printr-o metodă revoluționară de tratament. Chimioterapia cu insulină este un procedeu pe care medicii din Turcia au început să îl aplice cu succes în 80 la sută dintre cancerele avansate. Terapia care omoară celulele canceroase se bazează pe folosirea glucozei, combinată cu dietă ketogenică, hipertermie, oxigen hiperbaric și sport.

Oana a fost diagnosticată cu caner la sân acum mai bine de 8 ani. De atunci a fost internată pentru tratament la Institutul Oncologic din Capitală și în mai multe clinici din străinătate. A cheltuit sute de mii de euro. Medicii însă i-au spus că nu mai are șanse de vindecare. A ajuns, prin intermediul unor cunoștințe, o clinică din Turcia care folosește acest tip de tratament.  “Când am venit aici, cu greu mă mai puteam ridica din pat, din iulie nu mă mai puteam mișca apropape deloc“, spune pacienta.

Reacțiile adverse, aproape inexistente

La aproape două luni de când a început tratamentul vede deja care sunt primele rezultate. “Fizic mă simt incomparabil mai bine, sunt convinsă că și psihicul contează foarte mult în terapie”, a mai spus Oana.

În 80 la sută dintre cazuri, celulele caneroase au dispărut după trei luni de tratament cu insulină. “Pacientul începe terapia flămând, glicemia trebuie să fie sub o anumită valoare, iar celulele tumorale devin foarte sensibile. Asa că noi le trimitem ceea ce le place lor cel mai mult : glucoza. Astfel că obținem o eficacitate crescută”, spune medicul oncolog Mehmet Salih.

La clinică sunt tratați peste 1.000 de pacienți pe an, iar costurile întregului tratament, care durează trei luni, sunt cuprinse între 60.000 și 100.000 de euro. Metoda folosită nu este însă nouă, ci a fost descoperită în Mexic, în anii ’70. Rezultatele ei sunt însă incontenstabile, mii de pacienți vindecați. Oameni care au  primit o a doua șansă la viață. (M. D.).  Citiți mai multe pe politicidesanatate.ro. 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel