Sari la conținut

Terapie cu urină împotriva psoriazisului şi alte 6 tratamente neobişnuite din jurul lumii

Când vine vorba de îngrijirea pielii, femeile apelează uneori la trucuri mai puţin convenţionale.

1. Terapia cu urină

Acest gen de tratament presupune utilizarea propriei urine pentru a vindeca pielea. Urina conţine 95% apă şi 2,5% uree, restul de 2,5 procente reprezentând o combinaţie de sare, diverse minerale, enzime şi hormoni care au substanţe nutritive esenţiale. Când este aplicată pe piele cu o cârpă curată şi umedă, urina poate curăţa tenul de psoriazis, eczemă şi acnee.

Se spune că urina eliberată dimineaţa este cea mai bună pentru acest tratament deoarece conţine mai mulţi hormoni.

2. Tratament facial Gheişa cu excremente de pasăre

Se spune că gheişele foloseau excrementele privighetoarei şi mai ales cele ale păsării japoneze Cettia diphone pentru a-şi curăţa feţele. Excrementele de privighetoare conţin cantităţi mari de uree bogată în azot şi guanină (un aminoacid care poate fi utilizat în aplicarea produselor cosmetice). Ureea din excrementele păsării ajută pielea să reţină umiditatea, în timp ce guanina creează un efect de strălucire şi catifelare.

3. Masajul cu șerpi

Majoritatea femeilor s-ar speria teribil dacă s-ar afla în apropierea unui șarpe. Cu toate acestea, se pare că în Israel lucrurile stau puțin altfel, având în vedere că aici femeile sunt dispuse să plătească pentru un masaj cu șerpi.

Șase șerpi neveninoși sunt plasați pe spatele persoanei care beneficiază de tratament și sunt lăsați să se plimbe în voie de-a lungul corpului. Inițiatorul acestui tratament corporal inedit spune că șerpii au un efect relaxant asupra clienților săi, oferindu-le în același timp un masaj delicat.

4. Baia în Bere

În Germania, Cehia şi Austria există centre de spa unde clienţii pot beneficia de o baie în bere. Se pare că băutura este bogată în vitamine, minerale, antioxidanţi şi aminoacizi care pot îmbunătăţi textura pielii, redându-i strălucirea. Drojdia din bere poate ajuta pielea echilibrând pH-ul şi menţinând producţia de uleiuri naturale ale pielii. În plus, drojdia ajută şi la eliberarea stresului din muşchi.

5. Tratament vampir pentru faţă

Acest tratament de înfrumuseţare este chiar atât de sângeros pe cât indică şi numele. El implică obţinerea sângelui de la nivelul braţului şi introducerea lui în pielea de pe faţă. Înainte de a aplica sângele pe faţă, un medic aplică un dispozitiv dotat cu micro-ace pe pielea clientului.

Se presupune că acest tratament vindecă rănile şi stimulează producţia de colagen prin asigurarea unui număr suficient de trombocite. Pentru un tratament de 30 de minute, pacientului i se extrag din braţ două eprubete de sânge. Apoi, sângele este introdus într-o maşină specială care separă trombocitele ce urmează a fi introduse în pielea feţei.

De când s-a aflat că celebra Kim Kardashian îşi menţine frumuseţea tenului prin aşa-zisul lifting „vampir”, toată lumea vrea să încerce acest tratament facial care foloseşte sângele propriu pentru a reîntineri tenul şi a preveni ridurile.

6. Tratamentul facial cu melci

În timpul procedurii, mai mulți melci vii se târăsc pe față, lăsând în urma lor mucus, o substanță despre care specialiștii vorbesc la superlativ. Ea ar fi un adevărat elixir al tinereții, fiind bogată în acid hialuronic, proteine și antioxidanți.

Mucusul melcilor ajută pielea să se regenereze și să se mențină proaspătă și hidratată. Mai mult, substanța ar grăbi vindecarea pielii afectate de razele ultraviolete.

7. Masajul cu cactuşi

În Mexic există spa-uri unde se poate experimenta masajul cu cactuşi. Curăţati de ace, cactuşii sunt masaţi pe corp, alături de o cremă obţinută din elemente naturale, timp în care sucul de cactus rezultat din urma masajului hidratează pielea şi ajută la eliminarea toxinelor.

 

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel