Din cuprinsul articolului
Terapia cu ventuze: riscuri și beneficii. Ce spun medicii despre acest tratament de pe vremea bunicii, este recomandat sau nu?
Terapia cu ventuze este o formă de medicină alternativă de pe vremea bunicilor, de care mulți poate că am uitat sau nu am auzit. În această formă de terapie se aplică niște vase speciale, ca niște pahare, pe piele timp de câteva minute.
Iată ce scrie dr. Constantinescu Rasvan, medic de recuperare medicală, pe pagina sa de Facebook despre terapia cu ventuze.
”Terapia cu ventuze reprezintă o formă de tratament medical care există de foarte multă vreme, rezultatele și beneficiile obținute prin aplicarea acestei terapii fiind deja recunoscute.
Însă, din punctul nostru de vedere, nu este exploatată pe deplin, în sensul că multe persoane preferă să apeleze la metode de tratament care presupun administrarea de medicamente,
decât să beneficieze de pe urma aplicării acestei terapii atât de simple, dar pe de altă parte, cu rezultate atât de complexe!
Această modalitate de tratament este folosită pentru tratarea durerii, reducerea inflamației, relaxare, dar și ca masaj în profunzime”, notează medicul, citat de dcmedical.ro.
– reprezintă o metodă de tratament care trebuie inclusă într-un plan complex de recuperare a sănătății, mai degrabă decât să fie folosită individual
– reprezintă o terapie folosită în tratamentul leziunilor, inflamațiilor sau durerilor localizate la un anumit nivel
– creează o stare de inflamație locală care stimulează astfel procesul de vindecare
– induce stare de relaxare.
Există diferite metode de ventuze, inclusiv uscat și umed și în cazul ambelor tipuri, terapeutul va pune o substanță inflamabilă, cum ar fi alcoolul, ierburile sau hârtia într-o ceașcă și îi va da foc.
Pe măsură ce focul se stinge, terapeutul pune paharul cu susul în jos pe piele.
Pe măsură ce aerul din interiorul paharului se răcește, creează un vid. Acest lucru face ca pielea să se umfle și să se înroșească pe măsură ce vasele de sânge se extind. Cupa este, în general, lăsată pe piele timp de până la 3 minute.
Ventuzele umede creează o aspirație ușoară, lăsând ceașca în același loc timp de aproximativ 3 minute. Terapeutul îndepărtează apoi ceașca și folosește un bisturiu mic pentru a face tăieturi ușoare și mici pe piele.
Apoi, ei fac o a doua aspirație pentru a scoate o cantitate mică de sânge, potrivit webmd.com.
Terapia cu ventuze îmbunătățește circuitul sangvin, îmbunătățește imunitatea organismului prin eliminarea toxinelor, reduce inflamațiile, calmează sistemul nervos, elimină blocajele și nodulii din țesuturi și îmbunătățește starea generală de sănătate și bună-dispoziţie
”Terapia cu ventuze oferă mai multe avantaje, printre care și faptul că ajută la promovarea fluxului sanguin și la creșterea circulației sângelui la nivelul mușchilor și țesuturilor, la aprovizionarea cu oxigen a celulelor, la înlăturarea nodurilor și la eliberarea și scurgerea excesului de fluide și toxine.
Terapia cu ventuze se bazează pe convingerea că folosirea aspirației sau a vidului pe anumite puncte ale corpului unui pacient poate ajuta la eliminarea obstrucțiilor în căile energetice naturale din interiorul corpului și, prin urmare, la vindecarea bolilor.
Variațiile tehnicii, cum ar fi terapia umedă, în care pielea este înțepată pentru a elimina o cantitate mică de sânge toxic și alte substanțe nocive din organism, poate ajuta la prevenirea și tratarea bolilor.
Atunci când sunt combinate cu acupunctură, acele sunt introduse mai întâi în pielea pe care se plasează ventuzele și este cel mai adesea urmată de terapia cu masaj”, notează și dr. Petre Bogdan, citat de dcmedical.
Așadar, iată că revenim treptat la leacurile de pe vremea bunicilor pentru a ne trata sănătatea în vremuri dominate de tehnologie de ultimă oră…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…