Din cuprinsul articolului
Terapia cu ozon. Sezonul toamnă-iarnă este unul sensibil pentru foarte multe persoane și asta deoarece suntem predispuși la diverse viroze și afecțiuni.
Mai mult decât atât, pe fondul manifestării fenomenului de burnout, întâlnit tot mai des la persoanele active, sistemul imunitar are de suferit și nu ne ajută în combaterea acestor probleme. Soluția? Ozonoterapia, adică terapia cu ozon, care are un efect revigorant asupra întregului organism, stimulează regenerarea celulară și modulează sistemul imunitar, principalul nostru aliat în lupta cu boala.
“Ozonoterapia este un tratament inovativ, care își găsește utilitatea în numeroase afecțiuni datorită efectului său revitalizant. Este demonstrat faptul că, după efectuarea procedurii de ozonoterapie în doze și volume mari (OHT), ATP-ul mitocondrial, considerat a fi <<uzina de energie>> a organismului, crește cu 500%, rezultatele preliminare indicând faptul că acest lucru stimulează și apariția celulelor stem, despre care știm că au un rol deosebit în sănătatea întregului organism. Practic, secretul terapiei este acela că ozonul, odată ajuns în sânge, crează un stres oxidativ, iar organismul începe producția de antioxidanți, precum și de factori de creștere și vindecare. Cu ajutorul terapiei cu ozon, sângele este detoxifiat de agenți patogeni, metale grele și metaboliți toxici”, a declarat Dr. Mihai Băican, medic specialist în ozonoterapie.
3 afecțiuni pe care le putem combate în sezonul toamnă-iarnă cu ajutorul ozonoterapiei
Acesta a adăugat că toamna suntem predispuși la 3 riscuri majore, strâns legate între ele, pe care ozonoterapia le poate preveni sau trata cu succes.
“Ozonoterapia sistemică, căci despre ea este vorba în tratarea acestor afecțiuni, se realizează cu ajutorul unui aparat special conceput în acest sens, care generează ozon din oxigen de puritate și concentrație ridicată. Cu ajutorul său, este extrasă o cantitate de aproximativ 200 – 250 ml de sânge de la pacient într-un kit steril. Apoi, aparatul va adăuga amestecul de ozon și oxigen în recipient, reintroducând ulterior sângele în organism prin același kit care a ajutat la extragerea sa. Practic, toată procedura presupune doar o singură înțepătură, durerea este minimă, fără efecte secundare sau riscuri pentru pacient, și durează aproximativ 15–20 de minute”, povestește Dr. Mihai Băican.
Ozonoterapia sistemică se face strict sub supravegherea medicului specialist în ozonoterapie și doar la recomandarea acestuia după un consult de specialitate în prealabil. În funcție de obiectivele terapeutice, prevenție sau tratare, precum și de gravitatea bolii, medicul va concepe un plan de tratament personalizat. Ozonoterapia are efecte benefice și în tratarea cicatricilor, acneei și a cearcănelor, dar și a afecțiunilor ginecologice sau a bolilor reumatice.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…