Sari la conținut

Terapia cu argilă detoxifiază organismul și îl remineralizează. Stimulează producția de colagen și reîntinerește pielea

Terapia cu argilă detoxifiază organismul și îl remineralizează. Este recomandată și în tratamentul bolilor renale și de ficat. Argila este un remediu natural recomandat atât pentru tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii, cât și pentru boli interne dintre cele mai diverse.

Terapia cu argilă are efecte metabolice puternice, este un detoxifiant şi un mineralizant pentru organism.

Sporește producția de colagen în combinație cu sucul de castravete

Se spune că lutul miraculos era folosit de Nefertiti care îl utiliza pentru a-şi spori frumuseţea. Celebritatea măştilor cu argilă a rămas intactă până astăzi. Terapeuţii şi cosmeticienii spun că acestea sporesc producţia de colagen din organism, compus responsabil de strălucirea şi sănătatea tenului.

O astfel de mască din argilă se prepară din lut amestecat cu suc de castraveţi strecurat la care se poate adăuga şi apă. Suspensia fină se întinde pe faţă, iar după 15 minute masca se îndepărtează şi se aplică o cremă emolientă.
Coșurile, acneea răspund foarte bine la tratamentul cu măști de argilă, însă nu și petele de pe piele cauzate mai degrabă de afecțiuni interne ale organismului.

Elimină toxinele

Argiloterapia este eficientă şi în cure interne, fiind indicată, mai ales, în tratamentul bolilor digestive.

„Aceste afecţiuni se rezolvă 100% cu argilă”, dă asigurări inginerul chimist Mircea Bocan, care are o experienţă de peste 25 de ani în tratamentul cu roci sedimentare.

Potrivit acestuia, enterocolitele, melenele, varicele esofagiene, gastritele, ulcerele, circulaţia deficitară, pot fi tratate cu succes cu ajutorul argilei care elimină toxinele din organism şi neutralizează radicalii liberi responsabili de apariţia celulelor cancerigene.

„Trebuie spus că dacă în urmă cu 28 de ani era suficientă o cană de argilă băută dimineaţa, acum, trei căni pe zi sunt egale cu zero. Şi aceasta din cauza antibioticelor de ultimă generaţie care lasă în organism germeni patogeni foarte rezistenţi”, este de părere inginerul chimist Mircea Bocan.

În aceste condiții, argiloterapeutul recomandă consumarea unei doze de șoc, o singură dată dimineața. El susţine că terapia trebuie continuată până când simptomele bolii dispar, după care se trece la dozajul obişnuit. Pentru prepararea prizelor trebuie folosite numai recipiente din sticlă sau porţelan, amestecul fiind făcut cu apă de izvor sau apă plată. O cură cu argilă trebuie urmată o lună sau chiar două, timp în care urina se poate tulbura şi pot apărea senzaţii de greaţă şi dureri de cap.

Ajută la pierderea în greutate

Argila poate fi un supliment util pentru persoanele care încearcă să slăbească. Un studiu efectuat pe șobolani a confirmat că ingerarea unui produs din argilă a contribuit la reducerea creșterii în greutate în rândul celor care aveau o dietă bogată în grăsimi.

Nu renunțați la tratamentele clasice

Terapeuţii susțin că pe lângă faptul că detoxifiază, argila vindecă fără a avea efecte secundare acţionând precum un soi de nanoparticule naturale specializate care ţintesc direct acolo unde apare cauza bolii, localizează zona afectată şi absorb ce este nociv.

Pacienții care trebuie să urmeze diferite tratamente medicamentoase trebuie să le ia în continuare, acestea neputând fi substituite prin cura cu argilă.

„Hipertensivii, de exemplu, trebuie să-şi ia în continuare medicamentele, dar ei sau medicii trebuie să monitorizeze tensiunea”, a explicat Mircea Bocan.

Alte categorii de boli care pot fi vindecate sau măcar ameliorate prin argiloterapie sunt cele renale, bolile de ficat (chiar ciroza aflată în fază incipientă), afecţiunile tiroidei şi diabetul de tip II.  Pentru acestea din urmă, argiloterapeuţii recomadă o durată a tratamentului de două luni.

Ce nu tratează argiloterapia

Reumatismul nu se vindecă prin cataplasme cu argilă, dar se poate ameliora prin efectul detoxifiant pe care îl au împachetările. Acestea trebuie însă recomandate de medic.

Nici în bolile de inimă terapia cu argilă nu este eficientă. Argiloterapeuții mai afirmă că la fel de importantă în păstrarea sănătății organismului este alimentația, insistând pentru o dietă adecvată compusă mai ales din fructe și legume proaspete și mai puțin alimente procesate. Totodată, analizele ar trebui efectuate măcar o dată pe an, pentru depisarea timpurie a unor boli grave.

În cazul bolilor renale,pe lângă cura cu argilă  trebuie monitorizați și parametrii de sănătate ai rinichilor.
Mircea Bocan, inginer chimist, argiloterapeut

Atenționări

Dacă dorești să folosești argilă, e important să alegi un produs sigur pentru uz intern de la o marcă sau sursă de încredere și e bine să apelezi la ajutorul unui specialist pentru indicații de folosire potrivite în funcție de nevoile tale.

Bea multă apă pe tot parcursul zilei în timp ce utilizezi argilă. Acest lucru va ajuta la spălarea argilei din tractul digestiv și la prevenirea constipației.

Înainte de a folosi argila sau orice remediu natural pe piele, faceți un test cutanat pentru alergii. Aplicați o cantitate mică de produs pe zona din interiorul cotului și așteptați 24 de ore. Dacă nu apare nicio reacție, continuați cu utilizarea produsului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel