Sari la conținut

Terapeut, sfaturi pentru vindecarea ficatului. ”Mămăliga este bună pentru ficat, dar nu combinată cu…”

încărcat cu toxine
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Medic hepatolog: simptomele ficatului gras

Remedii pentru ficat. Terapeutul Gabriel Socaciu a explicat ce măsuri pot lua cei cu probleme hepatice pentru a-și ameliora suferința. Remediile naturiste, dar și rugăciunile sunt un ajutor nebănuit. Redăm, mai jos, postarea integrală. 

Un îndemn de suflet pentru cei bolnavi de ficat…

În primul rând să nu deznădăjduiască, căci frica, tristeţea şi adâncimea deznădejdii cu greu îşi găsesc leac.
De aceea, cel bolnav să ceară mereu ajutor de la Dumnezeu şi mai degrabă să cânte şi să se roage în suferinţă, decât să deznadajduiască.
Împăcarea cu boala, cu suferinţa, este dar de la Dumnezeu, prin suferinţă trupul pătimeşte, dar sufletul se purifică, se uşurează de povara sa.
Omul care îşi duce suferinţa cu chipul senin se poate mântui şi îşi poate salva sufletul.
Ficatul este un organ sensibil şi poţi să te adresezi lui cu cuvinte blânde, poţi pune mâna pe el şi mângâia.

Ceai de anghinare și mămăligă cu usturoi

Dimineaţa, la sculare, clăteşte-ţi gura cu ulei şi apoi spal-o cu apă cu sare pentru a elimina de la nivelul dinţilor şi limbii toxinele strânse in timpul noptii.
Fa-ţi un ceai de anghinare, bea o cană încet, cu înghiţituri mici, apoi aşează-te pe pat, pe partea dreaptă, cu genunchii strânşi, la nivelul abdomenului, vreo 20 de minute.
Mănâncă combinatii cât mai simple. Alimentele mai tari nu le trece prin foc, doar prepară-le la abur sau inmoaiele în apă până devin o pastă.
Mămăliga este bună pentru ficat, dar nu combinată cu branză, sau smântână şi iaurt, cum se obisnuieşte. Mânanc-o, dupa ce se întareste un pic, inmuiată intr-un suc de legume si cu putin usturoi pisat.
Pâinea să fie mai tare, fără coajă, doar una, doua felii graham, dar nu in fiecare zi.
Nu prăji, nu căli ceapa, nu pune ulei in mâncare fierbinte, ori la gătit cu foc. Ia o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol, sau pune peste salata de legume.

Roagă-te pentru vindecarea ta și a altora

Consumă legume verzi cu bucurie pentru puritatea lor. Verdele este viată, adu-o în interiorul tău prin frunze de tot felul şi prin privitul ei.
Opreşte goana nebună a obişnuitului şi observă verdele frunzelor, ierbii, apoi amestecă această culoare cu cele galbene si roşii ale câmpului plin de flori.
Obisnuieşte să te culci devreme şi să te scoli la ivirea zorilor, pentru a prinde trezirea naturii si răsăritul soarelui in sufletul tau.
Chiar dacă nu poţi privi răsăritul imaginează-ţi razele lui in ochii minţii.

Roagă-te pentru vindecarea ta, dar şi pentru a altora. Chiar dacă mai ai putină energie, dă din ea şi altora prin cuvinte de recunostinţă şi gînduri bune.
Dar din dar se face, asa ca Dumnezeu te va rasplăti cu picături de lumină interioară pentru orice buchet de flori oferit în exterior.
Asta poate însemna vindecare.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel