Din cuprinsul articolului
Remedii constipație. Gabriel Socaciu, terapeut specializat în presopunctură și reflexoterapie a dezvăluit cum îți poți prepara un remediu bun pentru aproape orice afecțiune.
”Îmi amintesc cu câtă consecvenţă promova mama mea oţetul de mere cu miere. O lingură de oţet din surse cât mai naturale (de multe ori oamenii îşi făceau singuri, în casă) o lingură de miere de albine în amestec cu apă pentru a umple o cană, părea elixirul perfect pentru orice, de la constipaţie, dureri abdominale şi paraziţi la insomnii, oboseală şi anemie,” scrie terapeutul.
El menționează că, pe atunci promovarea nu se facea in mediul on-line, ci prin simplu vorbit, sau reţete care se dădeau prin vecini, sau pe la locurile de muncă. Oţetul era renumit şi pentru celebrul tras pe mâini, care se făcea când aveam greţuri de la mâncat aiurea sau deochi.
”Eu am redescoperit puterea acestui leac atunci când am văzut efectele pentru durerile de cap. Şi am făcut în casă oţetul meu, care îmi este aliat de nădejde si pentru altele. O linguriţă de oţet de mere amestecat cu apă şi consumat înainte de mese dă poftă de mâncare, mai ceva ca un păhărel de ţuică,” mai spune el.
Rețetă. Cum să prepari oțet de mere
Una dintre următoarele terapeutului a oferit și propria sa rețetă de oțet de mere.
1 kg mere (cumpărate de la producători sau cine are la țară rude care au gradina) tăiate felii subțiri sau rase cu coaja cu tot și miezul fructului cu sâmburi se pun într-un borcan de sticla. Peste mere se pune 1 l de apa fiartă și răcită (sau apa plata), se adaugă 50 g de miere.
Se acoperă borcanul cu un tifon și se ține la un loc mai călduț. Timp de 15 -20 de zile se amesteca in fiecare zi cu o lingura de lemn (vara fiind mai cald, ar putea fermenta mai repede (cam in 10 zile).
Se gusta din compoziție și când s-a oțetit se scurge printr-o sita de plastic acoperita cu tifon. Nu se folosește nimic din metal. După obținere se ține cel mai bine in sticla de sticla nu plastic și dopul nu trebuie pus imediat pentru că fermentația nu se termina repede.
O să vă dați singuri seama când puteți pune dopul. Pastrati într-un borcan o parte din grosimea merelor fermentate din strecurătoare pentru a fi folosite ca”maia” pentru viitorul oțet (ca la borș). Atenție, nu se folosește drojdie pentru a face mai rapida fermentația!