Din cuprinsul articolului
Tensiunea arterială, ca și obezitatea, problemele cardiace și pre-diabetul, este una dintre acele afecțiuni care, în multe cazuri, poate fi corectată cu unele modificări ușoare ale stilului de viață.
Potrivit Centers for Disease Control (CDC), aproape jumătate dintre americani au hipertensiune arterială. Mulți au descoperit că prima linie tipică de apărare în reducerea tensiunii arteriale implică modificări ale dietei, cum ar fi:
În cazul în care totuși aceste modificări nu au succes, oamenilor li se prescriu, de obicei, medicamente pentru a-și scădea tensiunea arterială și pentru a reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.
Un studiu recent, publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA), și-a propus să determine impactul reducerii sodiului alimentar asupra acestor numere, în special în rândul persoanelor în vârstă, inclusiv a celor care iau deja medicamente pentru tensiunea arterială.
Cercetătorii au remarcat că această populație, în special cei care iau deja medicamente pentru tensiunea arterială, nu a fost studiată temeinic în ceea ce privește impactul sodiului alimentar.
Studiul a constatat că reducerea sodiului a fost aproape la fel de eficientă ca un medicament obișnuit pentru tensiunea arterială și, de asemenea, i-a ajutat pe cei care iau deja medicamente să-și scadă și mai mult tensiunea arterială, cel puțin pe termen scurt.
Mai mult de atât, cantitatea de sare pe care oamenii trebuie să o reducă pentru a obține aceste cifre mai mici a fost doar aproximativ o linguriță de sare – o cantitate gestionabilă.
Peste 200 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 75 de ani au participat la studiu, urmând:
Tensiunea arterială a fost testată după fiecare săptămână. Rezultatele au arătat că dieta cu conținut scăzut de sodiu a redus tensiunea arterială sistoliăa cu o medie de opt mmHg („milimetri de mercur”, o măsurătoare primară pentru presiunile din organism) la peste 75% dintre subiecți, o îmbunătățire semnificativă de care a beneficiat chiar și cei. pe medicamente.
Cercetătorii au concluzionat: „Datele noastre demonstrează că cel mai mare impact asupra tensiunii arteriale în comparație cu dieta obișnuită este obținut prin scăderea aportului de sodiu”.
Studiul a subliniat, de asemenea, importanța ca persoanele cu hipertensiune arterială care iau medicamente să continue să mănânce sănătos și să mențină un aport mai mic de sodiu.
Cercetătorii au observat că, odată ce un subiect a revenit la vechile obiceiuri alimentare sau a consumat o dietă mai bogată în sodiu, tensiunea arterială a crescut din nou.
Cu toate acestea, chiar dacă regimul este dificil de respectat, consilierea pacienților cu privire la reducerea aportului de sodiu ca o modalitate rapidă de a scădea tensiunea arterială merită luată în considerare, pe lângă gestionarea cu medicamente.
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…
În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…
Casa de Pensii a anunțat o surpriză plăcută pentru pensionari în luna noiembrie, livrând primele…