Tensiunea arterială: reducerea acestui condiment funcționează la fel de bine ca și medicamentele

Tensiunea arterială, ca și obezitatea, problemele cardiace și pre-diabetul, este una dintre acele afecțiuni care, în multe cazuri, poate fi corectată cu unele modificări ușoare ale stilului de viață.

Potrivit Centers for Disease Control (CDC), aproape jumătate dintre americani au hipertensiune arterială. Mulți au descoperit că prima linie tipică de apărare în reducerea tensiunii arteriale implică modificări ale dietei, cum ar fi:

  • optarea pentru alimente cu conținut scăzut de sodiu,
  • utilizarea mai puțină sare în mese,
  • respectarea dietei DASH, care este prescurtarea de la Dietary Approaches to Stop Hypertensiunea.

Tensiunea arterială: reducerea acestui condiment funcționează la fel de bine ca și medicamentele

În cazul în care totuși aceste modificări nu au succes, oamenilor li se prescriu, de obicei, medicamente pentru a-și scădea tensiunea arterială și pentru a reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Un studiu recent, publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA), și-a propus să determine impactul reducerii sodiului alimentar asupra acestor numere, în special în rândul persoanelor în vârstă, inclusiv a celor care iau deja medicamente pentru tensiunea arterială.

Cercetătorii au remarcat că această populație, în special cei care iau deja medicamente pentru tensiunea arterială, nu a fost studiată temeinic în ceea ce privește impactul sodiului alimentar.

Studiul a constatat că reducerea sodiului a fost aproape la fel de eficientă ca un medicament obișnuit pentru tensiunea arterială și, de asemenea, i-a ajutat pe cei care iau deja medicamente să-și scadă și mai mult tensiunea arterială, cel puțin pe termen scurt.

Mai mult de atât, cantitatea de sare pe care oamenii trebuie să o reducă pentru a obține aceste cifre mai mici a fost doar aproximativ o linguriță de sare – o cantitate gestionabilă.

Cum s-a desfășurat studiul

Peste 200 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 75 de ani au participat la studiu, urmând:

  • o dieta obișnuită,
  • o dietă cu conținut scăzut de sodiu (500 miligrame),
  • o dietă bogată în sodiu (2.000 miligrame) timp de o săptămână fiecare.

Tensiunea arterială a fost testată după fiecare săptămână. Rezultatele au arătat că dieta cu conținut scăzut de sodiu a redus tensiunea arterială sistoliăa cu o medie de opt mmHg („milimetri de mercur”, o măsurătoare primară pentru presiunile din organism) la peste 75% dintre subiecți, o îmbunătățire semnificativă de care a beneficiat chiar și cei. pe medicamente.

Cercetătorii au concluzionat: „Datele noastre demonstrează că cel mai mare impact asupra tensiunii arteriale în comparație cu dieta obișnuită este obținut prin scăderea aportului de sodiu”.

Studiul a subliniat, de asemenea, importanța ca persoanele cu hipertensiune arterială care iau medicamente să continue să mănânce sănătos și să mențină un aport mai mic de sodiu.

Cercetătorii au observat că, odată ce un subiect a revenit la vechile obiceiuri alimentare sau a consumat o dietă mai bogată în sodiu, tensiunea arterială a crescut din nou.

Cu toate acestea, chiar dacă regimul este dificil de respectat, consilierea pacienților cu privire la reducerea aportului de sodiu ca o modalitate rapidă de a scădea tensiunea arterială merită luată în considerare, pe lângă gestionarea cu medicamente.

Recent Posts

Ce este bine să dai de pomană de Sfinții Mihail și Gavril? Toți credincioșii ar trebui să facă asta pe 8 Noiembrie

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…

2 minute ago

Vedeta TV spitalizată după ce mâncat brânză! Ce este febra Q?

Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…

32 de minute ago

Când cad primii fulgi de nea în Capitală? Cum va fi vremea la munte de Crăciun și Revelion

Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…

52 de minute ago

10 alimente care NU trebuie păstrate niciodată în frigider

Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…

o oră ago

Noaptea magică în care se deschid cerurile. De Sfinții Mihail și Gavril pune asta sub pernă pentru a avea noroc și protecție.

În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…

2 ore ago

Surpriză de la Casa de Pensii: pensiile pe noiembrie livrate mai devreme. Data când vor intra banii pe card

Casa de Pensii a anunțat o surpriză plăcută pentru pensionari în luna noiembrie, livrând primele…

2 ore ago

Citeste si: