Sari la conținut

Temperatura mică din casă, un pericol! Poate afecta grav sănătatea mintală

batrani
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
leguma benefica pentru cei trecuti de 40 de ani

Din cuprinsul articolului

Temperatura prea mică din casă are un impact mare asupra sănătății mintale. Semnal de alarmă al specialiștilor britanici.

Îți place să trăiești în frig? Un studiu britanic recent indică faptul că locuințele neîncălzite ne pot afecta sănătatea mentală și interacțiunile sociale.

Temperatura ideală pentru o cameră de zi

Sursă: Unsplash

Temperatura ideală pentru o cameră de zi este de aproximativ 19°C. Cu toate acestea, când vine iarna, oamenii decid să nu-și mai încălzească locuințele din cauza creșterii prețurilor la electricitate. Acest lucru poate avea un impact major asupra sănătății lor mintale, potrivit unui nou studiu britanic.

Frigul poate agrava multe afecțiuni

Frigul poate agrava multe afecțiuni cardiace și respiratorii, dar poate genera și complicații precum accidente vasculare cerebrale, infecții respiratorii etc.

Acest nou studiu este unul dintre primele care confirmă faptul că frigul poate avea un impact dăunător asupra minții noastre atunci când se instalează în casele noastre.

Cercetătorii au analizat datele din gospodăriile britanice din cadrul UK Household Longitudinal Study. De asemenea, au analizat diferite scenarii pentru a investiga mai bine legătura dintre suferința psihică și temperatura locuinței.

Concluzia specialiștilor: probabilitatea de a dezvolta tulburări psihice severe s-a dublat la persoanele care locuiesc în locuințe reci și care nu au antecedente de boli psihice. Iar în rândul persoanelor cu antecedente de boli psihice, riscul de a dezvolta tulburări psihice s-a triplat. De ce?

Costurile de încălzire sunt o sursă de stres și de presiune financiară. Faptul de a nu-ți putea menține casa și familia la o temperatură confortabilă reduce sentimentul de control și autonomie asupra mediului înconjurător, spun cercetătorii

Vremea rece ne poate afecta, de asemenea, viața socială – și chiar starea de bine. Într-adevăr, persoanele care nu doresc să își încălzească locuințele sau care sunt în imposibilitatea de a face acest lucru, dezvoltă mecanisme care le reduc interacțiunile sociale.

În timpul iernii, aceștia își invită mai puțin prietenii și familia la ei acasă, sau se culcă mai devreme pentru a se încălzi etc.

„Mulți oameni sfârșesc prin a fi epuizați de aceste constrângeri și de disconfortul asociat cu frigul”, este concluzia la care au ajuns cercetătorii, citează Sante Magazin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel