Din cuprinsul articolului
Se întâmplă în fiecare an. Temperaturile exterioare încep să se încălzească, porniți aerul condiționat central și acum este timpul să luați o decizie: Ce temperatură ar trebui să setez aparatul de aer condiționat pe timpul verii?
Temperaturile ridicate fac ca aerul condiționat să fie aproape esențial pentru a ne simți confortabil în zilele călduroase, atât la serviciu, cât și acasă.
Temperatura ideală vara ar trebui să fie între 24ºC și 26ºC, dar ținând cont de faptul că diferența dintre temperatura din exterior și din interiorul camerei nu trebuie să depășească 12ºC. Oricât de cald este afară, vă recomandăm să fie între acele grade, deoarece dacă temperatura variază brusc ne poate afecta sănătatea.
În plus, dacă respectăm această temperatură putem economisi. Fiecare grad mai mic setat la aerul condiționat, va crește consumul cu 8% în factura noastră.
Este sezonul folosirii aerului condiționat, astfel că mulți români sunt afectați de boli specifice; unele dintre ele sunt virozele, semnalate mai ales în zilele caniculare.
Specialiștii atrag atenția asupra utilizării și întreținerii aparatelor de răcire, după cum transmite corespondentul Radio România Actualităţi.
Potrivit medicilor specialiști, de vină este, în primul rând, petrecerea unui timp îndelungat în încăperi cu instalații de aer condiționat, utilizate în exces sau incorect. Directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaş.
Ligia Marincaș: Dacă avem aer condiționat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.
Automedicația reprezintă o altă problemă. Vicepreședintele Colegiului Medicilor Sălaj, medicul Csakvari Alexandru.
Csakvari Alexandru: Eu le-aş recomanda la părinți să meargă la medic, să nu mai înceapă tratamente empirice acasă, la domiciliu, că din păcate ne vin mulți după ce iau automedicație acasă cu te miri ce. Recomandarea mea e să apeleze la un medic, la consultul unui medic, fie că este medicul de familie, fie că este medicul din permanenţă, fie că este medicul pediatru de la urgenţă. Să renunţe la automedicaţie acasă.
Medicii îndeamnă populația să fie atentă și la apa din piscine pentru prevenirea unor îmbolnăviri specifice sezonului cald.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…