Telocitele, celulele din organismul uman descoperite de academicianul Laurențiu M. Popescu au rol în regenerarea hepatică și a mușchiului cardiac.
”Am putea spune că în ultima perioadă cel mai important pas făcut în studiul Telocitelor este reprezentat de descoperirea acestor celule în ficatul uman și rolul lor în regenerarea hepatică, în contextul în care, ficatul este singurul organ din corpul uman care se regenerează cu adevărat”, a explicat acad. Laurențiu M. Popescu.
În ceea ce privește infarctul de miocard, s-a demonstrat că Telocitele joacă un rol important în regenerarea mușchiului cardiac după infarct. ”Am demonstrat că Telocitele, pe lângă stimularea celulelor stem, participă la vindecarea mușchiului cardiac după infarct creând capilare. Mai mult, Telocitele au fost găsite și în valvele cardiace, ceea ce este extreme de important pentru industria de producere a valvelor cardiace artificiale”, a mai spus academicianul.
De asemenea, s-a demonstrat si că în anumite boli precum scleromania, scleroza multiplă, sau psoriazisul, numărul Telocitelor scade sau chiar dispar.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…