Din cuprinsul articolului
Declanșarea pandemiei globale de COVID-19 la finele anului 2019 și răspândirea cu o viteză amețitoare a noului coronavirus au pus la grea încercare sistemele medicale de pe întregul cuprins al planetei și au schimbat definitiv percepția publicului larg în legătură cu medicina clasică.
Lipsa unui tratament eficace în lupta cu acest adevărat virus ucigaș a dus la apariția unei crize sanitare la nivelul întregului glob, iar unul dintre instrumentele care s-au dovedit a fi vitale în combaterea pandemiei de COVID-19 și a bolilor asociate ei a fost utilizarea pe scară largă a telemedicinei.
Astfel, aplicațiile care au la baza lor conceptul inovator de telemedicină au contribuit cu succes la prevenirea, diagnosticarea, ținerea sub control și chiar tratamentul noului coronavirus.
Resursele limitate ale sistemelor sanitare au fost supuse unei presiuni incredibile din cauza numărului uriaș de persoane infectate cu COVID-19 într-un timp foarte scurt și medicina clasică a fost nevoită să apeleze la beneficiile oferite de telemedicină pentru a lupta eficace mai ales pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.
Telemedicina reușește să livreze cu succes servicii medicale la distanță tuturor utilizatorilor care apelează la aplicațiile ce folosesc principiul ei, fie că este vorba de persoane infectate cu COVID-19 sau nu.
În cazul persoanelor pozitive la noul coronavirus, obligate să se carantineze, ele pot beneficia, grație aplicațiilor de telemedicină, de accesul extrem de facil și de rapid la un medic specialist, chiar din confortul propriei locuințe, ori de câte ori starea lor de sănătate se poate agrava din cauza evoluției imprevizibile a bolilor asociate cu COVID-19.
Pacienții cu comorbidități și afecțiuni cronice au fost feriți la rândul lor pe toată durata pandemiei de coronavirus, grație avantajelor telemedicinei, de pericolul infectării cu COVID-19 care ar fi fost unul extrem de ridicat în cazul efectuării în mod regulat a unor deplasări pentru controale periodice la un doctor specialist sau pentru obținerea unor rețete necesare tratamentului bolilor grave de care suferă.
Tot datorită faptului că telemedicina se folosește de cele mai noi descoperiri din domeniul telecomunicațiilor pentru furnizarea unor servicii medicale de cea mai bună calitate la distanță tuturor persoanelor care au nevoie de ele, oriunde s-ar afla acestea, este întrerupt cu succes lanțul de transmisie al noului coronavirus și astfel toți cei care accesează platformele de telemedicină, atât pacienții, cât și medicii, fac acest lucru în deplină siguranță, fără grija contractării COVID-19 în urma interacțiunii directe cu o persoană pozitivă.
Aplicațiile de telemedicină au venit în acest mod în sprijinul îndeplinirii actului medical pe toată durata pandemiei globale de COVID-19 și s-au dovedit un instrument vital de luptă cu temutul virus prin reducerea morbidității și mortalității bolilor asociate noului coronavirus.
Totodată, telemedicina a ajutat sistemul medical în lupta cu pandemia de COVID-19 prin reducerea semnificativă a numărului de consultații față în față din spital și scăderea numărului de internări, în absența totală a contactului fizic dintre bolnav și doctorul său, lucru care a dus și la o protejare mult mai eficientă a cadrelor medicale de o eventuală infectare cu noul coronavirus.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…