Telefoanele mobile îi stresează pe părinți la fel ca copiii. STUDIU, rezultatele surprinzătoare

Telefoanele mobile îi stresează pe părinți la fel ca copiii. Părinții sunt stresați, deoarece sunt absorbiți și distrași de telefoanele mobile ce sună constant.

Părinții ocupați care lucrează au descoperit că dispozitivele lor mobile au multe avantaje, dar notificările digitale zilnice de pe ecranele lor provoacă, de asemenea, anxietate, potrivit cercetării.

Rezultatele studiului vin pe măsură ce multe districte școlare fac eforturi pentru a interzice elevilor să acceseze telefoanele mobile care le distrag atenția în timpul zilei de școală.

Telefoanele mobile îi stresează pe părinți la fel ca copiii

Părinții au primit în medie aproape 300 de notificări pe mobil zilnic în perioada 2020-2021, arată studiul. Acei părinți care au participat la studiu și-au luat telefoanele în medie de 93 de ori pe zi.

„Știm că părinții copiilor mici au adesea mai multe sarcini. Întreruperile de la ecrane au adăugat un strat suplimentar provocării de a încerca să răspundă la mai multe solicitări în același timp.

Părinții jonglează adesea între viața de părinte și viața de acasă cu munca și alte responsabilități simultan. Este logic ca senzația de distragere de telefoane să aducă stres suplimentar”, a spus autorul principal al studiului Tiffany Munzer, medic pediatru de dezvoltare comportamentală la Spitalul de copii Health Mott al universității.

Studiul a inclus 62 de părinți a 62 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani și a avut loc în primii doi ani ai pandemiei de COVID-19. Vârsta medie a părinților era de 37 de ani.

Cercetarea a constatat că părinții au experimentat mai multe notificări și preluări de telefon decât în ​​studiile anterioare, ceea ce cercetătorii cred că s-a datorat utilizării mai mari a mass-media în timpul pandemiei și nevoii de a monitoriza eventual știrile conexe.

Stresul a fost mai mare în zilele lucrătoare, ceea ce sugerează că conținutul notificărilor ar fi putut determina și stresul părinților, a spus autorul principal Jenny Radesky, și ea medic pediatru de dezvoltare comportamentală.

„Acest lucru s-ar putea să fi fost valabil mai ales în contextul multi-tasking-ului între serviciu și cerințele de acasă sau de la școală online în timpul pandemiei de COVID-19”, a spus dr. Munzer, care a adăugat că aceste descoperiri ne oferă o privire asupra modului în care distragerile de la solicitările telefonice pot afecta stresul zilnic al părinților.

Nomofobie, frica de a pierde accesul la telefon

Stresul este prețul pe care părinții îl plătesc pentru a avea un telefon inteligent de înaltă tehnologie care îi conectează la aproape orice în orice moment, au spus cercetătorii.

„Cu toții am experimentat acel ping intempestiv pe telefonul nostru. Uneori este doar o pacoste, dar ar putea fi și mesajul crucial pe care l-am așteptat, chiar dacă ne trezește sau ne perturbă concentrarea.

În lumea de astăzi mereu conectată, există o așteptare de a fi accesibil 24/7, dar această conectivitate constantă are un cost: distragere a atenției, stres și chiar depresie”, a declarat dr. Marschall Runge, președinte al Michigan Medicine, potrivit NY Post.

Dar doctorul a spus că opusul ar putea fi mai rău și anume, oamenii s-ar putea speria în cazul în care pierd accesul la telefon. Pentru mulți, a nu avea acces la telefonul lor este și mai stresant, o afecțiune cunoscută sub numele de nomofobie.

Recent Posts

Superluna plină schimbă karma zodiilor. Atenție la zvonuri și gafe! Certurile pot fi fatidice

Superluna plină din 18 septembrie e marcată de un fenomen astronomic rar: o lună plină,…

12 minute ago

Horoscop 18 septembrie 2024. Leu, vei avea o zi excelentă. Berbec, energia ta este la cote maxime

Horoscop 18 septembrie 2024. Leu, vei avea o zi excelentă. Berbec, energia ta este la…

10 ore ago

Studiu. Produse de îngrijire, periculoase pentru copii: Le perturbă hormonii

Studiu. Copiii care folosesc aceste produse de îngrijire sunt expuși la niveluri mari de ftalați…

10 ore ago

Alimente de toamnă care ne ajută sistemul imunitar

Alimente de toamnă care ne ajută sistemul imunitar. Schimabrea anotimpului ne poate crea probleme de…

11 ore ago

Cât de ”mofturoși” sunt gemenii cuplului George – Amal Clooney. Bucătăreasa a recunoscut tot

Cât de ”mofturoși” sunt gemenii cuplului George și Amal Clooney. Bucătăreasa a recunoscut tot George…

11 ore ago

17 septembrie – Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Astăzi, 17 septembrie 2024, este celebrată Ziua Mondială a Siguranța Pacienților cu scopul de a…

12 ore ago

Citeste si: