Din cuprinsul articolului
Calitatea și cantitatea odihnei zilnice sunt esențiale pentru menținerea sănătății. De aceea este foarte important să ne dedicam orele necesare și să îndeplinim o serie de cerințe pentru ceea ce numim igiena somnului.
Dar, din păcate, uneori nu este suficient. Pe lângă zgomot sau lumina de pe ecranelor, ceea ce ne împiedică să dormim bine sunt grijile și gândurile negative pe care le adăpostim și care ies la suprafață în liniștea orelor nopții.
Cel mai potrivit mod de a gestiona aceste gânduri și această angoasă, logic, depinde de originea și natura lor. În situații de viață foarte grave, în care factorul de stres este influențat de factori externi precum grija economică, problemele de muncă sau personale etc., este posibil să nu reușim să scăpăm de anxietate decât cu o schimbare în această circumstanță. În alte cazuri, acestea se pot datora unor tulburări psihice care necesită tratament adecvat.
Cu toate acestea, în afara acestor presupuneri, există câteva trucuri care ne pot ajuta să gestionăm gândurile negative pentru a le împiedica să ne țină treji noaptea. Un exemplu este cel descris de ergoterapeutul Catalina Hoffmann in cartea sa Neurofitness.
După cum explică expertul, ceea ce ar trebui să facem este să luăm un caiet cu pagini albe și un pix (întotdeauna de aceeași culoare) și să le lăsăm la îndemână, de exemplu pe noptieră.
Chiar înainte de a merge la culcare, le vom lua și vom nota lucrurile bune și cele mai puțin bune din ziua respectivă, vom întoarce pagina și vom închide caietul.
Trebuie să repetăm acest ritual șapte zile pe săptămână și abia în a șaptea vom putea citi ceea ce am notat în zilele precedente. Apoi, vom nota fraza care ne-a atras cel mai mult atentia.
După trei luni de repetare a acestui proces, vom nota toate frazele evidențiate pe un cartonaș alb. Potrivit autorului, acest lucru ar trebui să elibereze creierul de toate acele gânduri de care nu avem nevoie și care ne împiedică să dormim bine.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…