Categories: Stil de viaţă

Tehnica de ULTIMĂ ORĂ cu care poți avea un zâmbet de Hollywood. Mai mult, este PRIMA opțiune pentru pacienții cu DIABET și OSTEOPOROZĂ

Implanturile dentare nu mai sunt o noutate, se fac peste tot în lume și sunt compuse, în principal, dintr-un sistem pivot, care reconstruiește rădăcina dintelui pierdut, și o coroană, care reface fizionomic forma și culoarea acestuia. Până acum se vorbea doar de implanturi metalice. Ei, bine, a fost inventat și deja se practică implantul complet din ceramică, o soluție estetică și rezistentă.

Dana Lascu

Potrivit unui studiu realizat de Academia Americană de Stomatologie, peste 60% dintre pacienți aleg tratamentele dentare pe considerente estetice, iar pentru 99% dintre oameni, zâmbetul este un atu în interacțiunea socială zilnică. Zâmbetul tău nu trebuie să arate dinți lipsă și nici gingii cu nuanță gri de la implanturile metalice! Ei, bine, pentru ei a fost dezvoltat un implant 100% ceramic, care se face și în România.

„2018 este anul unei revoluții în implantologia românească, datorită implantului din ceramică pură”, spune dr. Cristian Csapo-Martinescu, membru al Academiei Internaționale de Implantologie Ceramică. „Aceasta înseamnă că nu numai coroana este din ceramică, ci și implantul pe care medicul îl fixează în os și care până acum era metalic”, explică el.

Riscuri mult mai puține

La implantul metalic exista riscul să fie afectat aspectul estetic al gingiei. Transparența naturală a gingiei poate lăsa, în unele cazuri, să se vadă culoarea gri a metalului. Cu implantul din ceramică acest risc este eliminat, gingia își păstrează colorația normală și te bucuri de un zâmbet natural.

Implantul dentar ceramic, însă, are funcționalitate și estetică desăvârșită. Tratamentul cu implant dentar înseamnă o sănătate orală mai bună și o stimă de sine crescută, spune medicul stomatolog.

„La început, implanturile dentare au fost folosite doar pentru că erau necesare, erau funcționale. Componentei estetice nu îi era acordată prea mare importanță. Totuși, odată cu trecerea timpului, estetica a devenit subiectul numărul 1 al tuturor studiilor din sfera implantologiei la nivel mondial. La ora actuală, estetica a ajuns la cel mai înalt nivel din toate timpurile prin introducerea implantului dentar ceramic.

Avem din ce în ce mai mulți pacienți ce au nevoie de implanturi dentare în zona frontală. Teama principală a tuturor până acum era această colorație gri care ar fi fost evidentă.

Soluția pentru ei, dar nu numai, este implantul 100% ceramic, disponibil de anul acesta și în România, în clinicile noastre”, completează dr. Cristian Csapo-Martinescu.

Avantajele acestui tip de intervenție

Implantul ceramic oferă rezultate spectaculoase care durează o viață:

  • O estetică deosebită. Implantul ceramic este rezultatul a mai mult de 12 ani de cercetare și dezvoltare al unui producătorul elvețian.
  • Rezultatul final al procedurii de implant se obține mult mai rapid (este un implant monobloc, adică implantul și bontul sunt inserate în cadrul unei singure intervenții, față de două intervenții necesare în trecut).
  • Rezistență crescută datorită materialului care reproduce extrem de fidel caracteristicile dintelui natural. Fiecare implant este testat mecanic înainte de a părăsi laboratorul.
  • Precizie maximă prin implantare ghidată digital cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație.
  • Integrare osoasă imediată, perioadă de vindecare extrem de rapidă. Conform unui studiu publicat de Straumann, rata de succes a implantului ceramic după 3 ani este de 97,5%.
  • Garanție pe viață oferită de producătorul elvețian.
  • Datorită biocompatibilității de excepție, este prima opțiune pentru pacienții cu diabet și osteoporoză.

Alternative versus implant

La prima vedere, protezele dentare sau punțile detașabile pot să pară mult mai puțin costisitoare decât implanturile dentare, având în vedere costurile inițiale mai mici. Cu toate acestea, costul complet – atât financiar, cât și emoțional – al acestor opțiuni poate fi mult mai mare decât implanturile dentare, din mai multe motive:

  • Costurile inițiale față de costurile totale. Prețul inițial pe care îl plătești nu include costul înlocuirii protezelor sau a punților, care ar putea fi necesare la fiecare 5 ani. De asemenea, nu include costurile de întreținere, cum ar fi fixatorii și adezivii.
  • Costurile de confort. Spre deosebire de dinții naturali sau de implanturile dentare, protezele dentare trebuie scoase pentru a fi curățate, ceea ce poate fi o bătaie de cap, consumatoare de timp.
  • Costurile pentru sănătate. Fără un dinte sau un implant, maxilarul tău va începe să se deterioreze, ceea ce poate schimba aspectul facial.
  • Costurile sociale. Protezele dentare pot aluneca atunci când strănuți, mesteci, râzi, vorbești sau chiar când te săruți.

Dintr-o perspectivă pur financiară, pe termen lung, implanturile dentare sunt comparabile cu alte opțiuni de înlocuire a dinților. Iar când adaugi în ecuație calitatea vieții și sănătatea orală, implanturile dentare câștigă detașat comparația.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

11 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

41 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: