Sari la conținut

Te ucid încet: Alimente cărora ar trebui să spui NU

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Te ucid încet: Alimente cărora ar trebui să spui NU. Știi că există alimente pe care le mănânci în fiecare termen și care te ucid încet? Dacă le consumi pe toate, vei obține o combinație mortală și trebuie să începi să faci modificări în dieta ta ca să nu îți pui sănătatea în pericol.

Grâul, d exemplu, se obține prin încrucișarea soiurilor valoroase cu cereale cu caracteristici foarte diferite de grâul consumat de strămoșii noștri. Grâul pe care îl mâncăm astăzi conține unități de glucoză ramificate numite amilopectină. Această componentă este o polizaharidă, este cea mai prost absorbită de organism și crește nivelul zahărului din sânge.

Grâul devine una dintre principalele cauze de diabet și rezistență la insulină

Astfel, grâul devine una dintre principalele cauze de diabet și rezistență la insulină. Atât pâinea albă, cât și cea integrală au un indice glicemic mai mare, măsură care afectează nivelul zahărului din sânge. Astfel, pâinea care conține grâu este considerată departe de a fi un produs sănătos.

Tulburarea sistemului digestiv

În plus, grâul conține gluten, care este principala sursă a proceselor inflamatorii din intestine. Acest lucru duce la balonare, leziuni, sindrom de creștere excesivă bacteriană și sindrom de colon iritabil. Tulburarea sistemului digestiv, la rândul său, afectează sănătatea și aspectul pielii. În timpul digestiei, grâul eliberează compuși asemănătoare morfinei care afectează creierul uman. Apropo, brânza are același efect. Acești compuși se leagă de receptorii de opiacee din creier, ducând la o ușoară euforie. Când încetează să mănânce astfel de alimente, începe să experimenteze simptome de sevraj și senzații intense de foame.

Este mai bine să minimizați achizițiile de mâncare preparată și călătoriile la restaurante, deoarece restaurantele fast-food folosesc adesea ulei rafinat ieftin la gătit. Are un efect negativ asupra pereților vaselor de sânge, ceea ce duce la formarea de plăci sclerotice (depuneri de colesterol).

Uleiul rafinat conține, de asemenea, o cantitate imensă de acizi grași omega-6 nesaturați, care distrug sistemul imunitar și provoacă procese inflamatorii. Grăsimile trans sunt toate produsele de panificație industriale care sunt vândute în magazine (chile, prăjituri, prăjituri)

Toate conțin parțial grăsimi hidrogenate, modificate, al căror consum duce la pierderea elasticității pielii, linii fine și erupții cutanate. Consumul regulat de grăsimi trans contribuie la acumularea de toxine în organism și duce la multe boli. Grăsimile trans provoacă, de asemenea, inflamație și reduc semnificativ imunitatea.

Așadar, citiți întotdeauna eticheta produsului pe care îl alegeți în magazin. Compoziția nu trebuie să conțină uleiuri dezodorizate, modificate, de canola sau de palmier. Producătorii fac tot posibilul pentru a ascunde numele componentelor dăunătoare sau pentru a le schimba numele. Și în multe restaurante, se gătesc adesea cu grăsime de porc pentru a îmbunătăți gustul. Așa că încercați să mâncați mai multă mâncare gătită acasă, aduceți mâncare gătită acasă la serviciu. Orice mâncare preparată comercial va conține grăsimi trans.

Sarea ne contaminează vasele de sânge cu metale anorganice

Orice tip de sare este un puternic acidifiant și conservant, utilizarea sa provoacă umflarea nu numai a feței, ci și a tuturor organelor. În plus, sarea ne contaminează vasele de sânge cu metale anorganice, deoarece acest produs este format din doar 5% sodiu și 95% impurități anorganice care nu sunt absorbite sau procesate de corpul nostru. Sarea este considerată un potențiator de aromă și utilizarea ei devine un obicei, potrivit Actualno.

Pentru cei care vor să scape de dependența de zahăr, în primul rând, este recomandat să elimine sarea din alimentație, deoarece fără ea, produsele alimentare capătă un cu totul alt gust. Dacă poți trăi liniștit fără sare, poți renunța la zahăr. Veți descoperi noi aspecte ale alimentelor delicioase și sănătoase. Când încetezi să mai consumi sare, începi să te bucuri mai mult de gustul legumelor și fructelor.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel