Din cuprinsul articolului
Te simți lipsit de energie pe parcursul zilei? Mulți oameni se simt obosiți sau lipsiți de energie la un moment dat în timpul zilei. O lipsă de energie vă poate afecta activitățile zilnice și vă poate face mai puțin productiv.
Poate nu surprinzător, tipul și cantitatea de alimente pe care le consumați joacă roluri esențiale în determinarea nivelului de energie pe parcursul zilei.
Chiar dacă toate alimentele vă oferă energie, unele alimente conțin substanțe nutritive care vă pot ajuta să vă creșteți nivelul de energie și să vă mențineți vigilența și concentrarea pe tot parcursul zilei.
Iată o listă cu alimente care s-au dovedit a ajuta la promovarea nivelurilor de energie.
Bananele pot fi unul dintre cele mai bune alimente pentru energie. Sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși, potasiu și vitamina B6, toate acestea putând contribui la creșterea nivelului de energie.
Peștele gras, cum ar fi somonul și tonul, sunt surse bune de proteine, acizi grași și vitamine din grupa B, ceea ce le face să fie alimente excelente pentru a fi incluse în dieta ta.
O porție de somon sau ton vă oferă cantitatea zilnică recomandată de acizi grași omega-3 și vitamina B12.
S-a demonstrat că acizii grași omega-3 reduc inflamația, care este o cauză obișnuită a oboselii.
Orezul brun este un aliment foarte nutritiv. În comparație cu orezul alb, este mai puțin procesat și păstrează mai multă valoare nutritivă sub formă de fibre, vitamine și minerale.
O jumătate de cană (50 de grame) de orez brun conține 2 grame de fibre și oferă o mare parte din aportul zilnic recomandat (DZR) de mangan, un mineral care ajută enzimele să descompună carbohidrații și proteinele pentru a genera energie.
În plus, datorită conținutului său de fibre, orezul brun are un indice glicemic scăzut. Prin urmare, ar putea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la promovarea nivelurilor constante de energie pe parcursul zilei.
În afară de a fi delicioși, cartofii dulci sunt o sursă nutritivă de energie pentru cei care caută un impuls suplimentar.
O porție de 100 de grame de cartofi dulci ar putea ambala până la 25 de grame de carbohidrați complecși, 3,1 grame de fibre, 25% din DZR pentru mangan și 564% din DZR pentru vitamina A .
Datorită fibrelor de cartofi dulci și a conținutului complex de carbohidrați, corpul dvs. le digeră încet, ceea ce vă oferă o sursă constantă de energie.
Cafeaua ar putea fi primul aliment pe care ai crede să-l consumi atunci când cauți un impuls energetic.
Este bogat în cofeină, care poate trece rapid din fluxul sanguin în creier și inhibă activitatea adenozinei, un neurotransmițător care calmează sistemul nervos central.
Ca urmare, crește producția de epinefrină – un hormon care stimulează corpul și creierul.
Chiar dacă cafeaua conține doar două calorii pe cană, efectele sale stimulatoare te pot face să te simți alert și concentrat.
Nu este recomandat să consumați peste 400 mg de cofeină sau aproximativ 4 căni de cafea pe zi.
Merele sunt unul dintre cele mai populare fructe din lume și sunt o sursă bună de carbohidrați și fibre. Un măr de mărime medie (100 de grame) conține aproximativ 14 grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr și până la 2,1 grame de fibre.
Datorită conținutului bogat de zaharuri și fibre naturale, merele pot furniza o eliberare lentă și susținută de energie.
În plus, merele au un conținut ridicat de antioxidanți. Cercetările au arătat că antioxidanții pot încetini digestia carbohidraților, astfel încât eliberează energie pe o perioadă mai lungă de timp.
În cele din urmă, este recomandat să consumați mere întregi pentru a profita de beneficiile fibrelor din pielea lor.
Apa este esențială pentru viață. Este implicată în multe funcții celulare, inclusiv producția de energie.
Dacă nu beți suficientă apă poate duce la deshidratare, care poate încetini funcțiile corporale, lăsându-vă senzația de lene și oboseală.
Apa potabilă vă poate oferi un impuls de energie și vă poate ajuta să luptați împotriva sentimentelor de oboseală.
Puteți evita deshidratarea consumând apă chiar dacă nu vă este sete. Încercați să beți apă în mod regulat pe tot parcursul zilei.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…