Băutura minune fără de care este mai greu să începi ziua. Are o mulțime de beneficii și proprietăți miraculoase, cu o condiție: cumpătarea, chiar dacă unele studii spun că uneori excesul nu dăunează, cele mai multe se opresc la 3 cești maxim pe zi.
Cafeaua, alături de vinul roşu şi de ciocolată se află pe lista plăcerilor de care te poţi bucura deoarece, consumată moderat, aduce numeroase beneficii organismului şi sănătăţii tale.
Protejează de diabetul zaharat şi de cancer
Cercetătorii de la Harvard afirmă că un consum regulat de cafea ne protejează de diabetul zaharat, de nemiloasa boală Parkinson şi de cancerul de colon. În plus, starea generală se îmbunătăţeşte, iar durerile de cap dispar.
Probabil vă întrebaţi de unde vin aceste beneficii. Ei bine, antioxidanţii şi cafeina sunt substanţele răspunzătoare pentru toate aceste lucruri.
S-au efectuat studii în Europa, ce invocă faptul că trigolina, componenta principală ce dă aroma şi gustul amărui cafelei, este o substanţă antibacteriană şi antiadezivă, astfel prevenindu-se formarea cariilor dentare.
Vă ajută şi în curele de slăbire
Cercetătorii care îi încurajează pe consumatorii de cafea susţin că femeile care consumă zilnic între două şi trei ceşti au un soi de protecţie împotriva cancerului de sân. Pe scurt, explicaţia stă în efectul cafelei asupra hormonilor feminini, estrogenii. Mult bine ar face cafeaua şi în cazul riscului de a dezvolta cancer al ficatului. Reiese acest lucru dintr-un studiu realizat pe mai bine de 60.000 de oameni de pe întreaga planetă. Şi în privinţa cancerului de prostată ar avea ceva de spus, în sensul că i-ar putea ajuta pe domni să nu dezvolte forme grave ale maladiei. Tot din influenţa cafeinei asupra hormonilor sexuali ar veni şi acest rezultat.
Cafeina este un bun adjuvant şi în curele de slăbire. Ea produce o stimulare rapidă a secreţiei biliare, deschide canalele biliare şi duce la eliminarea toxinelor. Pentru a beneficia de aceste virtuţi ale cafelei este bine să o beţi fără îndulcitori şi fără lapte sau frişcă. Totodată, băută înainte de masă, cafeaua neagră inhibă pofta de mâncare.
Măreşte pulsul şi energizează
Să nu uităm că niciun exces nu aduce lucruri bune, şi cum cafeaua are o „personalitate” puternică, poate provoca dezechilibre serioase în organism. Dacă este consumată peste măsură, poate duce la nervozitate, anxietate şi o creştere a pulsului. Cafeina stimulează sistemul nervos, fapt ce duce la o secreţie excesivă a adrenalinei.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…