Din cuprinsul articolului
Încă de la începutul pandemiei, purtarea măștii de protecție este obligatorie și în spațiile deschise. Cele mai multe persoane sunt tentate să renunțe la mască în această circumstanță, însă specialiștii atenționează că riscul de a te infecta cu virusul SARS-CoV-2 în aer liber nu este exclus.
Este adevărat că acet risc este mult mai mic, comparativ cu riscul de infectare în spații închise. În aer liber, curenții de aer diminuează concentrația virusului și, de asemenea, particulele expirate de o persoană infectată se usucă mult mai rapid.
Cu toate acestea, masca de protecție este esențială în spațiile deschise aglomerate, unde riscul de infectare cu SARS-CoV-2 crește în mod considerabil.
Specialiștii susțin că riscul de infectare în aer liber este mult mai mic, însă nu este exclus. Din acest motiv, purtarea măștii în aer liber este esențială.
Aceasta pentru că circulaţia aerului este mult mai intensă afară. Curenţii de aer slăbesc rapid concentraţia iniţială”, explică Nico Mutters, şeful Instititului pentru Igienă şi Sănătate Publică din cadrul Clinicii Universitare Bonn, în discuţia cu DW, potrivit Adevărul.
Şi Birgit Wehner, specializată în analiza aerosolilor la Institutul Leibniz pentru Cercetări Troposferice spune că picăturile expirate se usucă mai repede afară şi se diluează mai rapid. Într-un document prezentat de Societatea pentru Cercetarea Aerosolilor, semnat şi de Wehner, se arată însă că, în cazul unor aglomerări, fără respectarea distanţei, pericolul infectării în aer liber nu este exclus.
Aşadar, şi în aer liber trebuie respectată distanţarea de 1,5 până la 2 metri.
„Dacă nu respectaţi această distanţă şi dacă vă poziţionaţi frontal şi vorbiţi tare, cântaţi, strigaţi, scuipaţi, atunci vă puteţi infecta prin picături, adică prin salivă”, spune virusologul Alexander Kekulé în interviul acordat DW.
El este cunoscut în Germania pentru criticile frecvente la adresa măsurilor loate de guvernul federal, el fiind convinsă că trebuie găsit un mod de a convieţui cu COVID-19 fără a îngrădi prea mult viaţa socială.
Distanţarea socială este efectivă şi în cazul noilor tulpini, a mai precizat virusologul. Kekulé precizează că: „Noile tulpini nu zboară mai departe, ceea ce este foarte important de menţionat.” Acestea sunt ceva mai contagioase, dar actualele măsuri rămân valabile.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…