Din cuprinsul articolului
Te lupți cu un acid uric crescut și crize de gută? Nu există nimic cu care o dietă bună nu te poate ajuta! Încercați aceste 6 alimente pentru acid uric ridicat și reduceți-vă nivelul natural.
Când mâncați dieta corectă, vă asigurați că șansele de a vă îmbolnăvi nu sunt aproape deloc. Și chiar și când vă îmbolnăviți, alimentele potrivite vă pot împinge pe drumul spre recuperare. Acest lucru este valabil și pentru afecțiuni precum guta, unde consumul de alimente cu conținut ridicat de acid uric poate aduce o ușurare.
Dacă aveți acid uric mai mare decât cel normal, atunci consumul de fructe, cereale integrale și anumite băuturi vă poate ajuta la reducerea acestora. De fapt, iată șase alimente care pot reduce acidul uric în mod natural:
Dacă ați dezvoltat gută din cauza acidului uric ridicat, atunci când consumați banane în fiecare zi, puteți reduce acidul uric mai mic în sânge, reducând astfel riscul de atacuri de gută. Bananele sunt în mod natural foarte scăzute în purină – un compus natural care se descompune în acid uric – făcându-l astfel o alegere bună.
Merele au un conținut ridicat de fibre dietetice, ceea ce ajută la scăderea nivelului de acid uric. Fibrele absorb acidul uric din fluxul sanguin și elimină excesul de acid uric din corpul dumneavoastră. Mai mult, merele sunt bogate și în acid malic, care tinde să neutralizeze efectele acidului uric în organism.
Dacă doriți să alegeți un singur aliment din această listă, alegeți cireșe. Cireșele au o componentă antiinflamatoare naturală numită antocianine. ceea ce reduce nivelurile de acid uric.
Un studiu publicat în revista Arthritis and Rhemotology a constatat că persoanele care consumau cireșe au prezentat un risc mai mic de atac de gută în comparație cu cei care nu consumau. Prin reducerea inflamației, cireșele împiedică, de asemenea, acidul uric să cristalizeze și să se depună în articulații, care este principala cauză din spatele gutei.
Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că riscul de gută a scăzut atunci când participanții au consumat cafea. Cu toate acestea, dacă aveți și alte afecțiuni, consultați medicul înainte de a include cafeaua în dieta dumneavoastră.
Fructele precum portocalele și lămâile sunt o sursă bogată de vitamina C și acid citric. Includerea acestor alimente vă poate ajuta să mențineți niveluri sănătoase de acid uric în organism, deoarece acestea pot elimina în mod eficient excesul.
Cine a spus că ceaiul verde este bun numai pentru slăbit? Mai multe studii demonstrează că extractele de ceai verde pot reduce producția de acid uric din organism, făcându-l astfel o băutură bună pentru cei care suferă de gută sau au un nivel ridicat de acid uric în sânge.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…