Te lupți cu un acid uric crescut și crize de gută? Aceste 6 alimente pot ajuta la scăderea nivelurilor în mod natural

Te lupți cu un acid uric crescut și crize de gută? Nu există nimic cu care o dietă bună nu te poate ajuta! Încercați aceste 6 alimente pentru acid uric ridicat și reduceți-vă nivelul natural.

Când mâncați dieta corectă, vă asigurați că șansele de a vă îmbolnăvi nu sunt aproape deloc. Și chiar și când vă îmbolnăviți, alimentele potrivite vă pot împinge pe drumul spre recuperare. Acest lucru este valabil și pentru afecțiuni precum guta, unde consumul de alimente cu conținut ridicat de acid uric poate aduce o ușurare.

Dacă aveți acid uric mai mare decât cel normal, atunci consumul de fructe, cereale integrale și anumite băuturi vă poate ajuta la reducerea acestora. De fapt, iată șase alimente care pot reduce acidul uric în mod natural:

  1. Banane

Dacă ați dezvoltat gută din cauza acidului uric ridicat, atunci când consumați banane în fiecare zi, puteți reduce acidul uric mai mic în sânge, reducând astfel riscul de atacuri de gută. Bananele sunt în mod natural foarte scăzute în purină – un compus natural care se descompune în acid uric – făcându-l astfel o alegere bună.

  1. Merele

Merele au un conținut ridicat de fibre dietetice, ceea ce ajută la scăderea nivelului de acid uric. Fibrele absorb acidul uric din fluxul sanguin și elimină excesul de acid uric din corpul dumneavoastră. Mai mult, merele sunt bogate și în acid malic, care tinde să neutralizeze efectele acidului uric în organism.

  1. Cireșe

Dacă doriți să alegeți un singur aliment din această listă, alegeți cireșe. Cireșele au o componentă antiinflamatoare naturală numită antocianine. ceea ce reduce nivelurile de acid uric.

Un studiu publicat în revista Arthritis and Rhemotology a constatat că persoanele care consumau cireșe au prezentat un risc mai mic de atac de gută în comparație cu cei care nu consumau. Prin reducerea inflamației, cireșele împiedică, de asemenea, acidul uric să cristalizeze și să se depună în articulații, care este principala cauză din spatele gutei.

  1. Cafea

Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că riscul de gută a scăzut atunci când participanții au consumat cafea. Cu toate acestea, dacă aveți și alte afecțiuni, consultați medicul înainte de a include cafeaua în dieta dumneavoastră.

  1. Citrice

Fructele precum portocalele și lămâile sunt o sursă bogată de vitamina C și acid citric. Includerea acestor alimente vă poate ajuta să mențineți niveluri sănătoase de acid uric în organism, deoarece acestea pot elimina în mod eficient excesul.

  1. Ceai verde

Cine a spus că ceaiul verde este bun numai pentru slăbit? Mai multe studii demonstrează că extractele de ceai verde pot reduce producția de acid uric din organism, făcându-l astfel o băutură bună pentru cei care suferă de gută sau au un nivel ridicat de acid uric în sânge.

 

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

21 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

51 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: