Din cuprinsul articolului
Sindromul inimii de vacanță. Sărbătorile sunt un moment pentru distracție, mâncare și distracție cu prietenii și familia. Partea proastă din această imagine a fericirii este că toate alimentele festive și consumul excesiv de alcool vă pot afecta sănătatea inimii.
Aflați totul despre sindromul inimii de vacanță, o afecțiune indusă de consumul excesiv de alcool. Sindromul cardiac de vacanță provoacă fibrilație atrială sau bătăi neregulate ale inimii, după consumul excesiv de alcool sau consumul excesiv de alcool.
Consumul excesiv de alcool poate duce la rezultate negative asupra sănătății, inclusiv accidente auto, căderi, arsuri, intoxicații cu alcool, violență domestică și agresiune sexuală.
Oricine, chiar și cei aparent sănătoși, poate suferi de sindromul inimii de vacanță în urma unui episod de consum excesiv de alcool. Persoanele cu afecțiuni cardiace existente prezintă un risc mai mare de complicații, inclusiv accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă.
Iată care sunt semnele comune ale sindromului inimii de vacanță:
În unele cazuri, pacienții pot să nu prezinte niciun simptom clinic. Acest lucru duce la o subestimare a numărului real de incidențe.
Tipul de tratament depinde de sănătatea generală a inimii unei persoane. Dacă indicatorii de sănătate a inimii pacientului sunt buni, medicii se vor concentra pe tratamente pentru reducerea aritmiei și vor recomanda renunțarea la alcool.
La pacienții cu sănătatea instabilă a inimii, medicii pot administra cardioversie, care implică utilizarea de șocuri rapide, cu energie scăzută, pentru a reseta ritmul cardiac.
1. Evitați consumul excesiv de alcool – Chiar dacă o persoană nu poate opri complet consumul de alcool, evitarea consumului excesiv de alcool în sine poate ajuta la sănătatea inimii. Limitarea consumului de alcool la mai puțin de 80 de miligrame pe zi poate reduce riscul de sindrom cardiac de vacanță.
2. Mâncați cu moderație – Oamenii au tendința de a se exagera cu mâncarea în timpul sărbătorilor. Consumul de porții mai mici și limitarea consumului de sare vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă.
3. Rămâneți activ – Exercițiile fizice regulate sunt importante chiar și atunci când ești în vacanță. Nu numai că ajută la prevenirea sindromului inimii de vacanță, dar vă îmbunătățește sănătatea pe termen lung.
4. Rămâneți calm și fără stres – Sărbătorile pot deveni uneori stresante. Cu o planificare adecvată și pregătiri înainte, vă puteți bucura de o vacanță fără stres.
5. Atenție la medicamente – Luarea de antiinflamatoare nesteroidiene pentru a atenua simptomele mahmurelii poate pune stres asupra inimii. Lipsa medicamentelor obișnuite în timpul vacanțelor vă poate pune, de asemenea, în pericol sănătatea.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…