Sari la conținut

Te doare degetul mare de la mână? Află ce este degetul de resort, afecțiunea de care suferă 2% din populația lumii

Telefonul mobil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dependenta de telefon mobil

Degetul de resort sau degetul care se blochează este o afecțiune care afectează unul sau mai multe tendoane ale mâinii, ceea ce face dificilă îndoirea degetului sau a degetului mare afectat.

Dacă un tendon sau tunelul prin care trece un tendon (numit teaca tendonului) devine umflat și inflamat, tendonul se irită și se poate „prinde” în teaca tendonului.

În această eră a digitalizării, este aproape imposibil să funcționezi fără un telefon inteligent. Întreaga noastră viață se învârte în jurul lui și o îl folosim în exces fără să ne gândim la repercusiuni.

Degetul de resort: cunoaște simptomele acestei afecțiuni cauzate de utilizarea excesivă a telefonului 

Iată care sunt, pe scurt, simptomele acestei afecțiuni numită „degetul de declanșare”.

Rigiditate: Inutil să spun că această afecțiune este cauzată de utilizarea excesivă a telefonului inteligent. Se manifestă în degete și îngreunează mișcarea degetelor cu ușurință și lejeritate. Primul simptom este rigiditatea. Senzația de rigiditate apare de obicei dimineața.

Un clic când degetul se îndreaptă: Degetul de resort duce la durere de mână și, conform studiilor, aproximativ 2% din populația lumii suferă de acest lucru. Al doilea simptom este un sunet de pocnire sau de clic de fiecare dată când încercați să vă mișcați degetul. Acest lucru clar nu este normal.

Nodul lângă deget: Dacă afecțiunea este severă, se poate dezvolta, de asemenea, un nodul în apropierea bazei degetului.

Blocarea degetului: Degetul de resorte face degetele rigide și dificil de mișcat, astfel încât se pot bloca în poziția îndoită. Și ajung în această poziție din cauza modului în care arată degetele noastre în timp ce folosim telefonul inteligent.

Degetul îndoit: Datorită faptului că degetele noastre rămân într-o anumită poziție pentru o perioadă foarte lungă de timp, s-ar putea să-și piardă toată agilitatea și să se blocheze în poziția respectivă.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel