Din cuprinsul articolului
Balonarea este o afecțiune neplăcută care se manifestă prin acumularea gazelor în intestin și crearea unei senzații de plin și umflat. Aceasta poate provoca și dureri, în funcție de gazele acumulate.
Gazele sunt prezente în stomac și intestin în mod constant, întrucât înghițim cantități mici de aer în timp ce mâncăm sau bem. De asemenea, persoanele care suferă de anxietate pot înghiți în mod inconștient cantități mari de aer.
Salivația excesivă este un factor pentru declanșarea balonării și poate fi provocată de anumite boli, precum ulcerul peptic și boala de reflux gastroesofagian.
Sunt necesare mișcări de rotație în jurul ombilicului, în sensul acelor de ceasornic și apăsând ușor cu degetele. Cercurile devin tot mai mari, la fiecare rotație, iar apoi se reia masajul din punctul de plecare.
Datorită efectului său antibacterian, oțetul de mere distruge bacteriile de putrefacție din intestin. Și stimulează, în același timp, producția de suc gastric, atât de necesar pentru o digestie sănătoasă.
Rețetă: Amestecați 2 lingurițe de oțet de mere natural (nefiltrat) cu apă călduță și îndulciți-l cu miere (după gust). Băut înainte de masă, oțetul de mere poate stimula, chiar preventiv, digestia și ameliorează balonarea, scrie formula-as.ro.
Probioticele sunt microorganisme vii, care servesc drept hrană bacteriilor intestinale „bune” și pe care le ajută să refacă echilibrul florei intestinale. Alimente precum kefirul, iaurtul natural sau varza acră, vă vor ajuta să ameliorați probleme digestive (diaree, constipație, balonare).
Argila este un remediu cunoscut în medicina alternativă pentru beneficiile asupra balonării. 1-2 lingurițe de argilă înaintea unei mese sunt de ajuns și ajută la absorbția substanțelor care stimulează producerea gazelor. În plus, argila poate absorbi o cantitate mare de acid gastric, reducând astfel senzația de preaplin și compresia stomacală supărătoare.
Gingerolul, substanța componentă a ghimbirului, activează mișcarea intestinală, reglând astfel „hiperproducția” de gaze. Este nevoie doar să mestecați ușor o bucată de ghimbir când observați simptomele neplăcute.
După decesul lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuțeanu, mama celor doi copii pe care îi are…
Moartea lui Silviu Prigoană a fost un șoc pentru familia și apropiații săi, generând un…
Luna decembrie aduce vești excelente pentru trei zodii norocoase care vor experimenta câștiguri financiare spectaculoase.…
Horoscop Urania 16-22 noiembrie 2024. Astrologul Urania dezvăluie care sunt zodiile ce vor întâmpina posibile…
Problemele de memorie nu trebuie ignorate, mai ales când apar frecvent și afectează calitatea vieții.…
Vârsta la care o femeie experimentează prima menstruație, cunoscută sub numele de menarhă, poate oferi…