Sari la conținut

Te confrunți des cu balonarea? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să scapi de ea rapid

Balonarea este o senzație de umflare, mărire a abdomenului
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Balonarea apare din cauza alimentației necorespunzătoare

Balonarea este o afecțiune neplăcută care se manifestă prin acumularea gazelor în intestin și crearea unei senzații de plin și umflat. Aceasta poate provoca și dureri, în funcție de gazele acumulate.

Gazele sunt prezente în stomac și intestin în mod constant, întrucât înghițim cantități mici de aer în timp ce mâncăm sau bem. De asemenea, persoanele care suferă de anxietate pot înghiți în mod inconștient cantități mari de aer.

Salivația excesivă este un factor pentru declanșarea balonării și poate fi provocată de anumite boli, precum ulcerul peptic și boala de reflux gastroesofagian.

Cum ameliorezi balonarea?

Masaj abdominal

Sunt necesare mișcări de rotație în jurul ombilicului, în sensul acelor de ceasornic și apăsând ușor cu degetele. Cercurile devin tot mai mari, la fiecare rotație, iar apoi se reia masajul din punctul de plecare.

Oțet de mere

Datorită efectului său antibacterian, oțe­tul de mere distruge bacteriile de putre­fac­ție din intestin. Și stimulează, în același timp, producția de suc gastric, atât de necesar pentru o digestie sănătoasă.

Rețetă: Amestecați 2 lingurițe de oțet de mere natural (nefiltrat) cu apă călduță și îndulciți-l cu miere (după gust). Băut înainte de masă, oțetul de mere poate stimula, chiar preventiv, digestia și ameliorează balonarea, scrie formula-as.ro.

Alimente cu probiotice

Probioticele sunt microorganisme vii, care servesc drept hrană bacteriilor intestinale „bune” și pe care le ajută să refacă echilibrul florei intes­tinale. Alimente precum kefirul, iaurtul natural sau varza acră, vă vor ajuta să ameliorați probleme digestive (diaree, constipație, balonare).

Argilă

Argila este un remediu cunoscut în medicina alternativă pentru beneficiile asupra balonării. 1-2 lingurițe de argilă înaintea unei mese sunt de ajuns și ajută la absorbția substanțelor care stimulează producerea gazelor. În plus, argila poate absorbi o cantitate mare de acid gastric, reducând astfel senzația de preaplin și compresia stomacală supărătoare.

Ghimbir

Gingerolul, substanța componentă a ghim­bi­rului, activează mișcarea intestinală, reglând astfel „hiperproducția” de gaze. Este nevoie doar să mestecați ușor o bucată de ghimbir când observați simptomele neplăcute.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel