Din cuprinsul articolului
Stresul este unul dintre factorii de bază care duc la declanșarea multor afecțiuni. De fapt, anumiți specialiști susțin că nu se vorbește destul de mult despre impactul stresului asupra organismului.
Stilul de viață încărcat, stimulii veniți din mediul înconjurător, lipsa de odihnă, alimentația nesănătoasă și emoțiile negative sunt factori care declanșează stresul și afectează în mod puternic organismul.
Stresul se poate manifesta în multe moduri, precum: tahicardie, polipnee, senzatia de uscaciune in gura, transpiratii, tremor, pierderea sau cresterea in greutate, indigestie, infectii recurente, cefalee, deficit de concentrare, irascibilitate, tulburari ale somnului, notează sfatulmedicului.ro.
Din fericire, alimentația poate fi un adevărat aliat când vorbim despre reducerea stresului. Iată câteva alimente care te vor ajuta să te relaxezi.
O cana de ceai de musetel inainte de culcare ne poate scapa de stres, asigurandu-ne si un somn linistit. Un studiu, desfășurat cu ajutorul a 57 de voluntari, atestă acest lucru. Acestia prezentau semne de anxietate si au consumat timp de 8 saptamani suplimente cu musetel. La finalul studiului, concluziile au fost clare: simptomele aferente acestei stari erau in declin pe fondul unui astfel de „tratament”.
Atunci cand suntem stresati, sistemul imunitar nu mai functioneaza la parametri optimi. Tocmai de aceea, suntem si mai predispusi imbolnavirii. Portocalele sunt importante surse de vitamina C, care stimuleaza nu doar imunitatea, ci si sanatatea noastra mintala, scrie Ziare.com.
Nucile ajuta foarte mult procesele cognitive. Ele contin acid alfa linoleic, un tip de acid gras Omega3 care previne pierderea memoriei, dar si imbatranirea creierului.
Peștele gras este bogat în acizi grași omega-3, care conține acid alfa-linolenic care poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Puteți include somon, macrou și păstrăv în dietă.
Ouăle întregi sunt pline de nutrienți, deoarece sunt bogate în minerale, aminoacizi, antioxidanți și proteine. De asemenea, sunt bogate în colină, care joacă un rol crucial în sănătatea creierului și poate proteja împotriva stresului.
Fructele și legumele proaspete asigură o cantitate însemnată de vitamine și minerale, esențiale pentru reglarea sănătății mintale și fizice.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…