Te confrunți cu probleme gastrice după masa de Paște? Medicul Tudor Ciuhodaru recomandă acest fruct. „E util, nu ne suprasolicită digestia”

Revenirea la o alimentație normală după Postul Paștelui îngreunează stomacul, iar excesul alimentar îi duc pe unii la urgențe.

Pentru a evita vizita la spital, medicul Tudor Ciuhodaru recomadă consumul unui fruct ce are numeroase beneficii și ajută la ameliorarea simptomelor gastrointestinale.

Fructul ideal pentru disconfortul digestiv este ananas. Pentru un efect al fructului, condiția este ca ananasul să fie proapăt și nu la conservă, deoarece la conservă are zahăr adăugat.

„După perioada de post, mai ales dacă aveți afecțiuni cronice digestive încercați să reluați progresiv alimentația. Nu modificați medicația cronică în contextul în care vreți să mâncați sau să beți pentru că există riscul să dezvoltați numeroase complicații.

Nu dați startul la mesele copioase imediat, mai ales dacă ați ținut post. Această categorie ar trebui să reia cu prudența alimentația normală, începând cu brânzeturi, legume, fructe și carne de pasăre, urmate de cantități mici de ciorbă, de friptură.

Friptură cu salată şi garnitură, apoi o felie de ananas

Alimentatele trebuie reintroduse treptat. Puteţi începe cu friptură, precedată de o salată de crudități, asociată unei granituri de legume făcută la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia.

Nu uitați că există și salate și fructe proaspete și că puteți face o plimbare în aer liber, dacă nu, veți avea de tras după excesul caloric din această perioadă”, a recomandat dr. Tudor Ciuhodaru, potrivit b1tv.ro.

Pentru cei care au ţinut post, cel mai indicat să înceapă masa cu alimente mai uşoare, precum brânzeturi, salate şi, abia apoi, la masa următoare, carne şi prăjeli.

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Combinația de grăsime şi alcool duce des la colecistite, pancreatite”
„După post, dacă nu vrem să ajungem la spital, să începem cu brânzeturi, salate şi alimente mai puțin grase, în aşa fel încât tocăturile, prăjelile, carnea grasă să fie consumate în a doua etapă şi să dăm posibilitatea sistemului nostru digestiv să se acomodeze la acest aport caloric şi nu numai.

Combinația de grăsime şi alcool duce aproape întotdeauna la colecistite, pancreatite, cazuri grave şi nu chiar de Terapie Intensivă şi intervenții chirurgicale.

Să facem pauză între masă, să distanțăm la 30-40 de minute între felurile de mâncare, în aşa fel încât să nu fie toate dintr-o dată.

Şi felia tradițională de ananas cu rol digestiv este utilă în astfel de perioade pentru a nu ne suprasolicita dintr-o dată sistemul digestiv.

Nu uitați că o durere epigastrică, de tipul dureri vărsături, mai ales la un pacient cu risc poate să însemne primele semene ale unui infarct miocardic şi în aceste condiții evaluarea este extrem de importantă”, a spus medicul.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: