Revenirea la o alimentație normală după Postul Paștelui îngreunează stomacul, iar excesul alimentar îi duc pe unii la urgențe.
Pentru a evita vizita la spital, medicul Tudor Ciuhodaru recomadă consumul unui fruct ce are numeroase beneficii și ajută la ameliorarea simptomelor gastrointestinale.
Fructul ideal pentru disconfortul digestiv este ananas. Pentru un efect al fructului, condiția este ca ananasul să fie proapăt și nu la conservă, deoarece la conservă are zahăr adăugat.
„După perioada de post, mai ales dacă aveți afecțiuni cronice digestive încercați să reluați progresiv alimentația. Nu modificați medicația cronică în contextul în care vreți să mâncați sau să beți pentru că există riscul să dezvoltați numeroase complicații.
Nu dați startul la mesele copioase imediat, mai ales dacă ați ținut post. Această categorie ar trebui să reia cu prudența alimentația normală, începând cu brânzeturi, legume, fructe și carne de pasăre, urmate de cantități mici de ciorbă, de friptură.
Friptură cu salată şi garnitură, apoi o felie de ananas
Alimentatele trebuie reintroduse treptat. Puteţi începe cu friptură, precedată de o salată de crudități, asociată unei granituri de legume făcută la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia.
Nu uitați că există și salate și fructe proaspete și că puteți face o plimbare în aer liber, dacă nu, veți avea de tras după excesul caloric din această perioadă”, a recomandat dr. Tudor Ciuhodaru, potrivit b1tv.ro.
Pentru cei care au ţinut post, cel mai indicat să înceapă masa cu alimente mai uşoare, precum brânzeturi, salate şi, abia apoi, la masa următoare, carne şi prăjeli.
Dr. Tudor Ciuhodaru: „Combinația de grăsime şi alcool duce des la colecistite, pancreatite”
„După post, dacă nu vrem să ajungem la spital, să începem cu brânzeturi, salate şi alimente mai puțin grase, în aşa fel încât tocăturile, prăjelile, carnea grasă să fie consumate în a doua etapă şi să dăm posibilitatea sistemului nostru digestiv să se acomodeze la acest aport caloric şi nu numai.Combinația de grăsime şi alcool duce aproape întotdeauna la colecistite, pancreatite, cazuri grave şi nu chiar de Terapie Intensivă şi intervenții chirurgicale.
Să facem pauză între masă, să distanțăm la 30-40 de minute între felurile de mâncare, în aşa fel încât să nu fie toate dintr-o dată.
Şi felia tradițională de ananas cu rol digestiv este utilă în astfel de perioade pentru a nu ne suprasolicita dintr-o dată sistemul digestiv.
Nu uitați că o durere epigastrică, de tipul dureri vărsături, mai ales la un pacient cu risc poate să însemne primele semene ale unui infarct miocardic şi în aceste condiții evaluarea este extrem de importantă”, a spus medicul.
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…