Categories: Ştiri sănătate

Te confrunți cu insomniile? Iată ce alimente ajută odihna și oferă un somn liniștitor

Anumite persoane se pot confrunta cu odihna corespunzătoare. Totuși, odihna este extrem de importantă pentru sănătatea generală. Aceasta poate reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni cronice, îți menține creierul sănătos și  stimulează sistemul imunitar. 

Specialiștii recomandă un ciclu de somn neîntrerupt de aproximativ 7-9 ore, potrivit Healthline. Există multe strategii pentru persoanele care nu reușesc să obțină suficientă odihnă. Acestea includ, de obicei, schimbări de alimentație, deoarece unele alimente și băuturi au proprietăți de relaxare, oferind un somn liniștitor.

De asemenea, poți cere sfatul uui medic pentru a stabili o cauză cât mai precisă. Tulburările de somn îți pot avea originea și în stările emoționale negative, dar și anumite afecțiuni fizice.

Alimente și băurturi care ajută odihna

Migdale

Acestea sunt, în mod natural, o sursă bună de melatonină. Melatonina este substanța responsabilă pentru echilibrarea ritmului circadian. De asemenea, migdalele conțin zinc, un mineral esențial pentru un somn liniștitor.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel conține antioxidanți ce relaxează organismul, preucum apigenina. Aceasta are rolul de a stimula unii receptori ai creierului, inducând starea de somnolență. De asemenea, mușetelul poate reduce insomnia și îmbunătățește calitatea generală a odihnei.

Kiwi

Efectele benefice asupra odihnei sunt asociate cu serotonina. Aceasta este o substanță chimică ce ajută la reglarea ciclului de somn. De asemenea, pe lângă conținutul de serotonină, kiwi este bogat în antioxidanți care au efecte benefice asupra odihnei.

Pește gras

Peștele cu un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, precum somonul, tonul, păstrăvul și macroul au un efect pozitiv asupra ciclului de somn. Atât grăsimile sănătoase (omega-3), cât și vitamina D au proprietăți esențiale pentru îmbunătățirea somnului și relaxării.

Orez alb

Alimentele care au un indice glicemic ridicat, precum orezul alb, pot influența în mod pozitiv calitatea somnului, dacă sunt consumate cu aproximativ o oră înainte de culcare. De asemenea, orezul poate prelungi durata de odihnă, fiind un aliment esențial pentru persoanele care se confruntă cu problemele legate de somn.

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

13 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

33 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

53 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: