DEMEȚA poate provoca o serie de schimbări și există o varietate de semne de care trebuie să fii conștient. Diagnosticul precoce înseamnă că progresia sa poate fi încetinită în unele cazuri, așa că este important să detectați semnele din timp.
Clinica Mayo spune: „Demența este cauzată de deteriorarea sau pierderea celulelor nervoase și a conexiunilor lor din creier. În funcție de zona creierului care este deteriorată, demența poate afecta oamenii în mod diferit și poate provoca simptome diferite.” Într-adevăr, un semn poate avea dificultăți să-și amintească orele și datele.
NHS spune că simptomele demenței pot include, de asemenea, probleme cu limbajul, cum ar fi folosirea incorectă a cuvintelor sau probleme de vorbire, precum și mișcare și dificultăți în a face activitățile zilnice.
Organismul de sănătate explică: „Simptomele demenței se agravează de obicei în timp. În stadiul târziu al demenței, oamenii nu vor putea să aibă grijă de ei înșiși și își pot pierde capacitatea de a comunica.”
Fran Vandelli, responsabil cu dementa la Bupa Care Services, a declarat: „Simptomele Alzheimer precoce includ adesea dificultăți de a-și aminti orele și datele și de a prelua informații noi, cum ar fi să înveți să faci ceva nou.
„De asemenea, poți continua să uiți numele fețelor și locurilor familiare și să te străduiești să găsești cuvintele potrivite atunci când încerci să spui ceva.”
Fran a adăugat: „Pot exista semne de schimbări în comportament: pe măsură ce îți pierzi încrederea și vei găsi munca grea în viața de zi cu zi, s-ar putea să devii retras și să-ți pierzi interesul pentru activitățile tale obișnuite.
Pe măsură ce starea se înrăutățește, vă poate fi dificil să planificați și să luați decizii, puteți deveni cu ușurință confuz și puteți deveni anxios, ceea ce poate duce la agitație.
„De înțeles, aceste schimbări în sentimente și comportament pot provoca o mulțime de suferință pentru o persoană și o pot expune unui risc mai mare de depresie.”
Dementa Australia spune că semnele timpurii ale demenței „sunt foarte subtile” și ar putea să nu fie imediat evidente.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…