Sari la conținut

Te confrunți cu cearcăne inestetice? Încearcă aceste remedii simple, rapide și naturale

cearcane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Remedii naturale care te ajuta sa scapi de cearcane

Câte produse ai văzut care au rolul de a te scăpa de pungile inestetice de sub ochi? Atât de multe creme și seruri pretind că demachiază și luminează zona de sub ochi, dar nu funcționează întotdeauna. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai moștenit genetic cearcănele sau pungile de sub ochi.

Cauzele comune ale pungilor de sub ochi includ:

  • Oboseala cronică
  • Probleme de pigmentare
  • Îmbătrânirea
  • Alergii
  • Eczeme
  • Expunerea la soare

Rămâneți hidratat

Deshidratarea poate contribui la apariția cearcănelor de sub ochi. Deoarece aproape jumătate din populația lumii nu respectă recomandările privind consumul zilnic de apă, consumul de apă este un bun punct de plecare.

Cantitatea de apă de care aveți nevoie pentru a hidrata corect organismul va depinde de greutate și de nivelul de activitate fizică. În general, beți jumătate din greutatea dumneavoastră corporală în uncii de apă pe zi pentru a hidrata organismul.

Aplicați pliculețe de ceai

Este minunat să sorbi o ceașcă caldă de ceai, dar ce faci cu pliculețul de ceai după ce ai terminat ceașca? Probabil că îl aruncați, ceea ce este o greșeală imensă.

Dacă bei o ceașcă de ceai verde, ceai de mușețel sau ceai de mentă, păstrează pliculețul de ceai și pune-l pe ochi pentru a ajuta la combaterea cearcănelor.

Ceaiurile cu cofeină funcționează cel mai bine, deoarece ajută la creșterea fluxului sanguin către piele. Potrivit cercetărilor, ceaiul verde prezintă proprietăți antiinflamatorii care ajută la diminuarea cearcănelor.

Folosiți zilnic crema de protecție solară

Unul dintre principalele motive pentru care trebuie să aplicați zilnic cremă de protecție solară este acela de a reduce riscul de cancer de piele, îmbătrânire prematură și decolorarea pielii.

Asociația Academiei Americane de Dermatologie încurajează toate persoanele să folosească protecție solară.

Cremele de protecție solară cu spectru larg ajută la protejarea împotriva razelor UVA și UVB. În mod ideal, alegeți o cremă de protecție solară minerală și aceasta poate ajuta la protejarea împotriva zonelor întunecate de sub ochi. De asemenea, vă puteți proteja și mai mult ochii purtând ochelari de soare și pălării.

Spălați-vă fața înainte de culcare

Dacă vă îmbunătățiți rutina de îngrijire a pielii pe timp de noapte, este posibil să nu observați cearcănele sau pungile când vă treziți. Ar trebui să vă curățați întotdeauna fața și să vă demachiați înainte de culcare.

Dormitul cu machiaj, în special cu machiaj în jurul ochilor, poate provoca iritații generale, reacții alergice sau infecții care cauzează cearcăne, roșeață sau alte simptome. Dacă uitați să vă spălați pe față noaptea, puteți, de asemenea, să vă creșteți riscul de apariție a ridurilor sau de deteriorare generală a pielii.

Utilizați o compresă rece

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Dacă aveți nevoie de ușurare din cauza pungilor de sub ochi, o compresă rece poate ajuta la ameliorarea inflamației.

Aplicarea unei comprese reci pe ochi acționează, de asemenea, pentru a contracta rapid vasele de sânge, ceea ce oferă o ușurare temporară. Dacă nu aveți o compresă rece, încercați niște castraveți răciți, o linguriță rece, o lavetă umedă sau o pungă de legume congelate.

Înainte de a vă aplica compresa rece, înfășurați-o într-o cârpă moale pentru a vă proteja pielea. Lăsați compresa rece să stea pe piele timp de aproximativ cinci minute.

Mănâncă mai multe alimente bogate în colagen

Mușchii și țesuturile care susțin pleoapele slăbesc pe măsură ce îmbătrâniți. Asta înseamnă că vă puteți confrunta cu pungile de sub ochi. Dacă vă creșteți aportul de vitamina C, organismului îi este mai ușor să absoarbă mai mult acid hialuronic, care există în mod natural în organism.

Cu toate acestea, cantitatea care este stocată în organism scade odată cu vârsta. Alimentele care sunt bogate în vitamina C acționează pentru a stimula producția de colagen prin creșterea nivelului de acid hialuronic.

Surse excelente de vitamina C includ kiwi, portocale, portocale, ardei gras, căpșuni, varză de Bruxelles, varză kale și broccoli.

Reduceți consumul de alcool

Diminuarea consumului de alcool are legătură cu primul sfat pe care l-am dat în acest articol. Alcoolul contribuie la deshidratare, iar deshidratarea poate crește riscul apariției pungilor sub ochi sau a zonelor  sub ochi. Dacă poftești la acea băutură specială, ia în considerare înlocuirea ei cu apă spumantă sau infuzarea apei obișnuite cu fructe și ierburi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel