Te confrunți cu căderea părului? Iată lista de analize pe care trebuie să le faci! Căderea părului poate ascunde probleme grave de sănătate

Este normal să cadă părul. Putem pierde între 100 și 200 de fire de păr pe zi, de multe ori fără să observăm.

Căderea părului nu este de obicei ceva de care să vă faceți griji, dar ocazional poate fi un semn al unei afecțiuni medicale.

Atât bărbații, cât și femeile dezvoltă acest tip de cădere a părului, care este cea mai frecventă cauză a căderii părului la nivel mondial. La bărbați, se numește căderea părului cu model masculin. Femeile suferă de căderea părului cu model feminin. Indiferent dacă se dezvoltă la un bărbat sau o femeie, termenul medical este alopecie androgenică.

Indiferent de termenul pe care îl folosiți, înseamnă că ați moștenit gene care provoacă micșorarea foliculilor de păr (din ce crește fiecare fir de păr) și, în cele din urmă, oprirea creșterii părului. Scăderea poate începe încă din adolescență, dar de obicei începe mai târziu în viață.

La femei, primul semn vizibil al căderii ereditare a părului este, de obicei, subțierea generală sau o parte lărgită.

Când un bărbat are căderea ereditară a părului, primul semn este adesea o linie de păr în retragere sau o chelie în vârful capului.

„Sunt atâtea cauze de cădere de păr încât ele în principal sunt clasificate în două mari categorii, precum căderi difuze şi căderi localizate. Căderile difuze de păr au nişte cauze.

În mod normal, omul pierde 100-200 de fire de păr pe zi. Vorbim de o năpârlire fiziologică accentuată toamna şi primăvara.

Altfel, dacă există peste această cantitate, prima cauză la care trebuie să ne gândim este o problemă la nivelul glandei tiroide”, a spus medicul dermatolog Olga Simionescu.

Analize necesare atunci când ne confruntăm cu o cădere excesivă a părului

„Există cinci analizele fundamentale ale tiroidei sau ecografie. Mai există şi alte perturbări hormonale, cum ar fi prolactina. Este alt hormon secretat de către hipofiză. Dacă are un nivel crescut, poate să fie o cauză de cădere de păr.

Cea mai frecventă cauză a năpârlirii excesive este stresul. Înainte de un examen sau în timpul unui eveniment din viaţă, vorbim despre o năpârlire excesivă.

Ne prezentăm la medic în momentul în care după fiecare duş sau baie vedem cantităţi semnificative de păr pierdut. În momentul în care apar arii fără păr, atunci trebuie neapărat să vorbim cu un medic specialist, care să identifice cauza.

Dieta bogată în minerale este de un real folos. Părul este o anexă, iar el semnalizează o stare bună de sănătate a individului. O alimentaţie bogată în vitamine, B-uri, calciu se va traduce printr-un păr de bună calitate.

Calviţia sau alopecia antrogenetică are baze puternice genetice, adesea este moştenită.

La bărbaţi se împarte în şapte clase, iar la femei în două clase de cădere de păr. La bărbaţi funcţionează foarte bine ca element final transplantul de păr, în timp ce la femei nu este eficient.

Dacă ştim ce antecedente sunt, atunci aplicarea unor produse în momentul în care alopecia este la debut este salutară pentru că previne stadiile tardive.

Implantul de păr poate ţine şi toată viaţa, iar dacă nu este reuşit poate să fie o respingere”, mai spune dermatologul în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Recent Posts

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

13 minute ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

44 de minute ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

o oră ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

2 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

2 ore ago

HOROSCOP. ZODIILE care vor păși cu dreptul în 2025 şi vor fi protejate de astre

În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…

3 ore ago

Citeste si: