Din cuprinsul articolului
De câteva săptămâni, autoritățile au efectuat o serie de modificări pentru a facilita campania de vaccinare anti-COVID. În prezent, România este singura țară care permite imunizarea fără programare și dispune de anumite evenimente special destinate administrării serului, precum maratoanele de vaccinare și centrele drive-thru. Unde poți face rapelul, dacă te-ai imunizat în cadrul unui maraton?
Revenirea la normalitate depinde în mod direct de succesul campaniei de vaccinare. Pentru a atinge imunitatea colectivă cât mai repede, românii se pot imuniza fără programare în orice centru destinat vaccinării, în cadrul maratoanelor, în centrele drive-thru și, de asemenea, în cabinetele medicilor de familie.
Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID, a explicat detalii despre administrarea rapelului în această circumstanță.
„După cum am asistat cu toţii, în ultimele săptămâni, la nivel naţional s-au derulat mai multe evenimente specifice de vaccinare, așa-numitele maratoane de vaccinare – unul care a debutat la sfârșitul lunii aprilie în Timișoara și pot să spun că este un eveniment care a fost deschizător al acestor evenimente, a urmat evenimentul din perioada 7-10 mai de la București, un eveniment care a implicat peste 1.349 de voluntari din comunitatea academică, comunitatea medicală din Municipiul București și de asemenea din Ilfov; a fost un efort de solidaritate exemplar al colegilor noștri, s-a reușit vaccinarea unui număr de peste 20.000 de persoane în cele 64 de ore care au fost dedicate pentru acest maraton de vaccinare.
De asemenea, în această săptămână se derulează maratonul de vaccinare din Municipiul Craiova, a debutat ieri și se va derula pentru o perioadă de șapte zile, la fel, neîntrerupt, 24 de ore din 24, la fel, prin activități de voluntariat ale corpului medical.
În perioada 14-16 mai, la nivel național, cu sprijinul și cu implicarea directă a universităților de medicină și farmacie, se vor organiza alte evenimente de tip maraton de vaccinare în Municipiul Cluj-Napoca, în Târgu Mureș, în Iași, în Constanța și de asemenea se organizează astfel de evenimente și în alte municipii și orașe precum Ploiești, Petroșani, Mehedinți.
Toate aceste evenimente până la urmă denotă responsabilitatea corpului medical, denotă solidaritatea și atât a instituțiilor medicale, cât și a reprezentanților autorităților locale. Cu toții ne dorim, evident, atingerea unui număr cât mai mare de persoane vaccinate la nivelul comunităților noastre”, declară Valeriu Gheorghiță, potrivit Rador.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…