Din cuprinsul articolului
Delegația FMI a făcut o serie de recomandări Guvernului României pentru reducerea deficitului bugetar, iar printre discuțiile despre deficitul bugetar sau impozitarea progresivă, s-a aflat și cea despre introducerea unei noi taxe, respectiv taxa pe carbon.
Taxa pe carbon s-ar aplica în sectoarele transporturi și construcții și reprezintă un impozit suplimentar pentru carbonul pe care îl eliberează în atmosferă mașinile și casele noastre. Impactul ar fi scumpirea vieții românilor în mod semneficativ.
Toţi şoferii ar putea achita un impozit pentru că circulă cu autoturisme care consumă benzină, motorină sau gaz şi astfel poluează. Şi proprietarii de centrale termice ar urma să plătească statului pentru emisii.
Taxa, pe care o recomandă şi Fondul Monetar Internaţional, ar urma să fie plătita din 2027, la nivelul întregii Uniuni Europene.
Potrivit antena3.ro, specialiștii de la asociația Energia Inteligentă au făcut și un calcul al acestei taxe, din care reiese că un apartament cu două camere care folosește gaze naturale emite în jur de 2 tone de dioxid de carbon pe an.
Un apartament cu 4 camere emite circa 3 tone de dioxid de carbon anual, iar o casă de 120 de metri pătrați, izolată, emite undeva la șase tone de dioxid de carbon pe an.
Prețul pentru carbonul emis în atmosferă este stabilit la nivel european la 80 de euro pe tona.
Cristina Demetrescu vine cu o serie de sfaturi utile importante adresate zodiilor în următoarele zile.…
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…