Percepute ca o formă de exprimare a libertății personale, tatuajele au devenit astăzi un “accesoriu” foarte la modă. Însă tendințele se schimbă cu repeziciune, iar după doar câțiva ani, oamenii se trezesc că desenele impregnate pe piele nu îi mai reprezintă.
Se estimează că aproximativ 14% dintre cei care au un tatuaj regretă faptul că l-au făcut și caută metode să îl scoată. Dr. Levy, medic specialist în chirurgie plastică, recomandă ca tatuajele să fie îndepărtate doar în clinicile de specialitate dotate cu sisteme laser performante care permit eliminarea completă a tușului și nu provoacă cicatrici.
În România, afacerea tatuajelor a luat amploare imediat după Revoluție, când oamenii erau dornici să imite moda occidentală. În Europa, estimările arată că unul din cinci oameni are cel puțin un tatuaj, în vreme ce, în Statele Unite 40-50% din populație ar fi tatuată. Totuși, 14% dintre cei care și-au impregnat pielea cu tuș ar regreta acest lucru.
Motivele pentru care oamenii vor să scape de tatuaje sunt multiple:
Laserul este cea mai sigură și modernă metodă de scoatere a tatuajelor
Îndepărtarea tatuajelor cu ajutorul laserului esteconsiderată ca fiind cea mai sigură metodă în comparație cu tratamentele alternative precum dermabraziunea sau excizia chirurgicală, deoarece are efecte doar asupra pigmenților tatuajului și nu și asupra zonei unde a fost impregnat tușul.
În plus, riscul de apariție a cicatricilor în urma acestui tratament este minim. Pentru că procedura are loc sub anestezie locală, pacientul nu simte niciun fel de durere.
Cum funcționează
“Laserul pe care îl deținem, unul dintre cele mai performante din lume și cu certificat FDA american și CE european, eliberează impulsuri puternice de energie pentru a încălzi și a sparge particulele de pigment din tuș, indiferent de culoarea acestuia.
Cerneala este apoi eliminată în mod progresiv și natural de către sistemul imunitar. Spre deosebire de celelalte aparate, cel pe care îl deținem îndepărtează rapid și tatuajele colorate în roșu, verde sau albastru, fără a afecta pielea și, așadar, fără a produce cicatrici. În plus, poate fi utilizat și la nivelul sprâncenelor, buzelor sau ochilor. Rezultatele diferă, însă, de la o persoană la alta, deoarece tatuatorii folosesc numeroase tipuri de tușuri și nu toate răspund rapid la tratament”, spune chirurgul plastician Dr Levy.
Unele tatuaje pot dispărea după prima ședință de tratament Numărul de ședințe necesare îndepărtării unui tatuaj variază în funcție de mai mulți factori: de cât de adânc a fost introdus tușul sub piele, ce fel de cerneală a fost utilizată, dar și de câte ori a fost reîmprospătat tatuajul.
Sunt cazuri în care un tatuaj poate să dispară complet chiar și după prima ședință de tratament. O condiție importantă este ca tușul să nu fi fost introdus în profunzimea pielii. O ședință de îndepărtare a tatuajului cu ajutorul laserului durează în medie 15-30 de minute, în funcție de mărimea tatuajului, iar procedura se poate repeta la fiecare 2-3 luni, până când desenul dispare complet. Tarifele variază în funcție de dimensiunea pe care o are tatuajul care urmează să fie îndepărtat.
Expunerea la soare nu este indicată
Deși nu este necesar un tratament special după procedura de eliminare a tatuajului, se recomandă evitarea expunerii la soare sau utilizarea unei creme cu factor de protecție mare.
Motivul: pielea tratată cu ajutorul laserului devine mai sensibilă, așadar, este mai predispusă la arsuri solare sau la pigmentare. În plus, este de preferat ca timp de șase săptămâni înainte de a apela la scoaterea tatuajului cu laserul, zona să nu fie expusă la soare.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…