Sari la conținut

Tartru

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sarbatoare crestina

Depunere tare, calcificata sau pe cale de a se calcifica, ce se acumuleaza pe coletele dintilor si sub gingii. Tartrul se formeaza pornind de la placa dentara. Suprafetele dentare cele mai expuse la tartru sunt cele care se afla in fata canalelor excretoare ale glandelor salivare, adica fetele interne ale incisivilor de jos si fetele externe ale molari lor de sus. Tratament – Detartrajul dintilor este indispensabil, deoarece tartrul, la fel ca si placa dentara, favorizeaza aparitia cariilor si a gingivitelor; el trebuie efectuat o data pe an. Practicarea unui periaj corect, completat cu utilizarea unei ate dentare, permite sa se elimine placa dentara.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel