O idee de desert răcoritor și sănătos cu puține calorii
Ingrediente:
Blat:
- 1 sfecă roșie mică (80 gr. a avut a mea)
- 100 gr. curmale, 100 gr. smochine (aprox. 8 din fiecare)
- 150 gr. fulgi cocos
- Se mixează bine de tot în robot până se leagă compoziția , se mai adaugă miere dacă simțiți nevoia .
- Eu am pus în forma de tartă folie alimentară și apoi am pus compoziția care s-a modelat perfect . Lăsăm la congelator până facem crema.
Crema:
- 250 grame lapte cocos ( 1 nucă tănără sau din cea maro, păroasă , pulpă și apă blenduite, nestrecurat )
- 150 gr. caju hidratat
- 2 cm. ghimbir
- sucul de la o lămâie
- 6 picături ulei lavandă (eu am de la Fares pentru uz intern)
- 1/2 băț vanilie
- 100 gr. miere ( Deboraw )
- un sfert linguriță flori lavandă (ceai)
- 150 ml. ulei cocos
- 2 mure și 4 afine pentru culoare
Se mixează bine de tot toate ingrendientele până obținem o cremă fină de tot . O turnăm peste blat, presărăm floricele, petale pe deasupra și o lăsăm la congelator măcar 2 ore.
Singurul dezavantaj al ei este că se oxidează destul de repede , așa că se pretează foarte bine pentru o masă festivă cu invitați .
Sursa: amoraws.ro