Tarhonul este un condiment gustos, aromat și extrem de mult folosit în zona de gastronomie. Dar, ceea ce merită subliniat sunt calitățile lui terapeutice. Tarhonul ajută ficatul și stomacul să funcționeze optim, fiind un real medicament împotriva multor afecțiuni.
Frunzele de tarhon sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamina A, vitamina C, calciu, fier, cupru, magneziu, potasiu iod, fosfor. Mai mult, ele au în compoziție și uleiuri esențiale, beta-sitosterol, carvona, cumarina, estragol, tanin, potasiu, camfor, iod, mentol, fenol, fitosteroli, acid salicilic. Tarhonul se utilizează ca remediu natural sub formă de ulei esențial, tinctură sau ceai.
De ce este bine să folosim tarhonul în scop medicinal:
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…