Tarhonul este un condiment gustos, aromat și extrem de mult folosit în zona de gastronomie. Dar, ceea ce merită subliniat sunt calitățile lui terapeutice. Tarhonul ajută ficatul și stomacul să funcționeze optim, fiind un real medicament împotriva multor afecțiuni.
Frunzele de tarhon sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamina A, vitamina C, calciu, fier, cupru, magneziu, potasiu iod, fosfor. Mai mult, ele au în compoziție și uleiuri esențiale, beta-sitosterol, carvona, cumarina, estragol, tanin, potasiu, camfor, iod, mentol, fenol, fitosteroli, acid salicilic. Tarhonul se utilizează ca remediu natural sub formă de ulei esențial, tinctură sau ceai.
De ce este bine să folosim tarhonul în scop medicinal:
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…